HR Trends 2017 - 2018
Het grootste HR onderzoek
van Nederland.

HR Trends 2017-2018

Hoe staat Nederland ervoor op HR-gebied? Wat zijn de laatste ontwikkelingen rond wet- en regelgeving, duurzame inzetbaarheid en employer branding? En hoe gaan HR-professionals daarmee om? Deze bevindingen zijn gebaseerd op het meest recente HR Trends-onderzoek; het grootste HR onderzoek van Nederland.

 
 

Werkgevers overvallen door tekort aan personeel

Nederlandse HR professionals blijken de effecten van de aantrekkende arbeidsmarkt te hebben onderschat. Er ontstaan personeelstekorten op vaak cruciale functies, waaronder ICT. Dit jaar beperken personeelstekorten zich niet langer tot de ‘bekende’ vacatures in ICT en Techniek: over vrijwel de gehele linie zijn er personeelstekorten ontstaan. Zo heeft binnen de sector Industrie 39% moeite om salesvacatures in te vullen.

 
 
 

Krappe arbeidsmarkt dicteert beleidsagenda HR

Werkgevers verwachten komend jaar beduidend meer moeite te hebben om medewerkers aan boord te krijgen en te houden. Het belangrijkste HR thema van 2017 is ‘Duurzame inzetbaarheid’, direct gevolgd door ‘het versterken van de arbeidsmarktcommunicatie’. Deze thema’s stijgen flink in de ranglijst ten opzichte van vorig jaar.

 
 

Download HR Trends

* geeft verplicht veld aan