De mening van bijna 10.000 Europeanen

Europa anno 2018 ziet er heel anders uit dan het Europa van een paar jaar geleden. Wijdverbreide economische groei en dalende werkloosheid duiden op een periode van relatieve stabiliteit. Tegelijk verhult dit een continent dat zich, aangestuurd door de technologie, sneller ontwikkelt dan veel mensen voor mogelijk hielden. Daarnaast zorgt het politieke landschap nog steeds voor veel onzekerheid waarvan alle lagen van de samenleving de gevolgen voelen.

Hoeveel mensen vertrekken er binnen een jaar?

Het onderzoek van ADP wijst uit dat de Europese beroepsbevolking anders tegen het werk is gaan aankijken. Bekijk en vergelijk de resultaten op het gebied van optimisme, loyaliteit, zelfvertrouwen en stress van de afgelopen drie jaar en voor de verschillende landen.

Uitdagingen en kansen

De werkplek heeft als eerste te maken met snelle veranderingen. Organisaties proberen koortsachtig gebruik te maken van innovaties om vooruitgang te boeken in een steeds competitievere wereld. Maar wat betekenen al deze veranderingen voor werknemers? Zij krijgen te maken met nieuwe vaardigheidseisen, nieuwe manieren van werken en de dreiging van automatisering? Deze menselijke factor is in werk nog nooit zo belangrijk geweest. Machines hebben het werk niet van ons overgenomen; nog niet.

Over Workforce View

Mensen vormen de kern van alle organisaties maar worden (te) vaak behandeld als nummers in een spreadsheet. De resultaten van het Workforce View 2018-onderzoek onder bijna 10.000 werknemers in Europa geven een goed inzicht in hoe werknemers – uw meest waardevolle kapitaal - denken over belangrijke onderwerpen als vertrouwen, productiviteit, retentie, vaardigheden, loopbaanontwikkeling, technologie, welzijn en discriminatie op het werk. Door uw mensen echt te kennen en te begrijpen kunt u een platform creëren dat de ambitie van uw bedrijf ondersteunt.

Download "The Workforce View 2018"

* verplicht veld

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
U moet een geldig e-mailadres opgeven.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.