The Workforce View in Europe 2017
Gelukkige werknemers

Nederlandse werknemers behoren tot de gelukkigste werknemers van Europa. Dat is fijn om te weten… en zeker ook wel iets om blij mee te zijn als HR-professional. Want jij kunt niet alleen bijdragen tot nóg meer werkplezier van je medewerkers, jouw mensen zijn ook vaak productiever dan hun collega’s in het buitenland

 
 

Aandacht en waardering

De kunst is natuurlijk om je medewerkers gelukkig te houden. Dat kan door ze vrijheid en ontwikkelingsmogelijkheden te bieden, plus de juiste technologische hulpmiddelen, dat spreekt vanzelf. Maar wat zeker bijdraagt tot het geluk van jouw mensen zijn zaken die op de werkvloer vaak wat onderbelicht blijven: aandacht en waardering.

Met Nationale Complimentendag - 1 maart - in gedachten schreef Ronald van der Molen het blog De kunst van het complimenteren: "Een compliment versterkt het zelfbeeld van de ontvanger en zorgt voor een betere onderlinge relatie. Een goede pluim werkt zelfs meer motiverend dan cadeaus, een promotie of contant geld (mits iemand tevreden is met zijn salaris)."

 
 

Download "The Workforce View 2017"

* geeft verplicht veld aan