The Workforce View
in Europe 2017

De mening van bijna 10.000 Europeanen

Europa is op vele vlakken een smeltkroes. Met de verwachte economische groei en een toenemende werkgelegenheid zijn er veel redenen om optimistisch te zijn. Tegelijkertijd vormen politieke onzekerheid, globalisering, de Brexit, immigratie en demografische verschuivingen voortdurende uitdagingen die het gezicht van Europa voor altijd zouden kunnen veranderen.

 
 

Uitdagingen en kansen

Werkgevers en werknemers worden op het werk met hun eigen uitdagingen en kansen geconfronteerd waarbij technologie en nieuwe manieren van werken zorgen voor verbeterde efficiëntie, hogere productiviteit en meer flexibiliteit.

Deze ontwikkelingen leiden tot een verandering in de houding en verwachtingen van werknemers, waarbij nieuw gedrag  steeds meer als de norm zal worden gezien en nieuwe generaties de grenzen verleggen van wat mogelijk is.

 
 
 

Over Workforce View

De resultaten van het Workforce View 2017 geven een goed inzicht in hoe werknemers in Europa denken over belangrijke onderwerpen als (internationaal) talent, loopbaanontwikkeling, het leren van nieuwe vaardigheden, betrokkenheid, welzijn en technologie op het werk.

Tegelijkertijd zetten ze de schijnwerper op nieuwe trends zoals de ‘gig economie’ en flexibel werken. Op een Europese arbeidsmarkt die nooit stil staat, is het essentieel voor organisaties die voorop willen blijven lopen, om goed inzicht te hebben in wat de werknemers bezighoudt.

 
 

Download "The Workforce View 2017"

* geeft verplicht veld aan