Hoe werk verandert

Wereldwijde werktrends en de invloed op mensen

Werken verandert sneller dan ooit tevoren. Werknemers willen naast meer autonomie, keuzevrijheid en flexibiliteit ook toegang tot realtime educatie. Tegelijk hechten ze aan stabiliteit en doen ze het liefst zinvol werk.

 
 

The Workforce View in Europe 2017

Europa is op vele vlakken een smeltkroes. Met de verwachte economische groei en een toenemende werkgelegenheid zijn er veel redenen om optimistisch te zijn. Tegelijkertijd vormen politieke onzekerheid, globalisering, de Brexit, immigratie en demografische verschuivingen voortdurende uitdagingen die het gezicht van Europa voor altijd zouden kunnen veranderen.

 
 
 

Evolution of Work

Om te begrijpen wat de invloed is van werktrends op de werkvloer, heeft ADP Research Institute® (ADP RI) onderzoek uitgevoerd onder werkgevers en werknemers in Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië-Pacific. Het onderzoek 'Evolution of Work' biedt niet alleen inzicht in opkomende werktrends, maar ook in de behoeften van werknemers.

Deze benadering schetst een beter langetermijnbeeld. Dat maakt het ook mogelijk vooruit te blikken naar de nieuwe grenzen van het werken in de wereld en hierop in te spelen.