Zakelijke Dienstverlening

ADP voor de zakelijke dienstverlening

Zakelijke dienstverlening is de meest diverse en een van de grootste sectoren in de Nederlandse economie. Na enkele zware jaren neemt het aantal opdrachten uit het bedrijfsleven weer toe en groeit de omzet.

De uitdaging voor HR

De belangrijkste uitdagingen in de sector liggen in digitalisering en het veranderende behoeftepatroon bij opdrachtgevers. Veel nieuwe spelers betreden de markt wat zorgt voor concurrentie. Aan HR de uitdaging om toegevoegde waarde te bieden door gebruik van nieuwe technologie zoals kunstmatige intelligentie en gegevensanalyse en in te spelen op de vraag naar veranderende competenties.

Kansen

  • Optreden als strategisch partner voor klanten
  • Meer toegevoegde waarde bieden
  • Inspelen op de verdergaande digitalisering
  • Inspelen op behoefte aan transparantie en prestatiegericht belonen
  • Samenwerking, co-creatie en gezamenlijk aanbesteden door kleinere partijen
  • Groeiende behoefte aan flexibilisering biedt kansen voor uitzenders, detacheerders en facilitaire dienstverleners

Bedreigingen

  • Toenemende concurrentie
  • Prijs- en margedruk door ZPP’ers
  • Verbreding én specialisatie zijn noodzakelijk

As-a-service

De zakelijke dienstverlening kenmerkt zich door meer transparantie en veranderende verdienmodellen. Het traditionele model van uurtje-factuurtje is aan het verdwijnen en steeds meer bedrijven bieden hun diensten aan via een as-a-service model. Ook in opkomst is prestatiegericht belonen, waarbij de factuur afhankelijk is van het behaalde resultaat.

Prijsconcurrentie en margedruk

De crisis heeft ervoor gezorgd dat er veel ZZP’ers zijn toegetreden in de sector. De drempel om te starten blijkt laag; ruim 60% van alle starters begint in de sector zakelijke dienstverlening. Het logische gevolg van de vele toetreders is concurrentie op prijs met margedruk bij de gevestigde namen tot gevolg. Specialisatie en upgrading van werkzaamheden door digitalisering kan uitkomst bieden. Dat vraagt echter om nieuwe competenties bij medewerkers.

Kosten

Voldoen aan regels van verschillende toezichtregimes en meervoudige lokale salarisverwerkings- en HR-systemen drijven de kosten op.

Flexibiliteit

Lokale (legacy) HR-systemen bieden onvoldoende flexibiliteit om in te spelen op de veranderende behoeften in de sector in te spelen.

Controle

HR-data die op verschillende plekken ligt opgeslagen is slecht toegankelijk, moeilijk beheersbaar en geeft geen totaalbeeld.

CFO

In dit rapport leest u hoe u zorgt voor consistente HR-processen en inzicht in de kosten. En wat doet u om altijd compliant te zijn en de financiële effecten van het talentmanagement-beleid te meten? Download het rapport.

CHRO

De CHRO moet zorgen voor consistentie en inzicht in HR-processen en -technologie. In dit rapport leest u hoe HR-beleid af te stemmen op de bedrijfsstrategie en uw organisatie te ondersteunen bij groei.

CIO

Ook veel tijd kwijt aan de verbetering van uw IT? In dit rapport leest u hoe u meer tijd kunt vrijmaken voor strategie door de technische implementatie van een effectieve HR-strategie in meerdere landen.

CEO

Hoe pakt u drie belangrijke HR-uitdagingen aan: waardecreatie door digitalisering, (internationale) partnerships en nieuwe denk- en werkwijzen in een internationale omgeving. Lees het in dit rapport.

Internationale partner voor nieuwe HR-behoeftes

Als internationale HR-partner met veel ervaring in uw sector staat ADP u terzijde met adequaat advies en efficiënte oplossingen voor HR en Payroll. Internationaal georiënteerde oplossingen die real-time inzicht bieden, administratieve HR-processen vereenvoudigen en meer tijd creëren voor focus op HR-beleid en talentmanagement. Maakt u kennis met onze HR-plossingen.

Contact opnemen

* verplicht veld

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
U moet een geldig e-mailadres opgeven.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.

Opmerkingen