De uitdaging voor HR in het onderwijs

Een toenemend internationaal speelveld, een kritische populatie, nieuwe samenwerkingsvormen en steeds weer nieuwe, zwaardere eisen. Universiteiten en andere instellingen voor (hoger) onderwijs staan middenin de maatschappij en hebben steeds vaker direct te maken met fenomenen als marktwerking, krimp en groei. Dat stelt z’n eisen aan de organisatie die zowel studenten als stakeholders op professionele wijze van dienst moet zijn. De roep om meetbare resultaten wordt echter niet altijd ondersteund met ruimere budgetten.

Organiseren en faciliteren

Met zowel onderwijskundige als faciliterende taken wordt van onderwijsinstellingen een grote veelzijdigheid geëist. Het aantrekken en behouden van kwalitatief goed onderwijsgevend en -ondersteunend personeel is cruciaal voor het succes en de continuïteit van de organisatie.

Toekomstgericht talentmanagement voor HR

De uitdaging voor HR in het onderwijs is om die vereiste flexibiliteit en veelzijdigheid mogelijk te maken. Toekomstgericht talentmanagement en efficiënte HR-processen zijn daarvoor de juiste instrumenten.

Zelfsturing onderwijsomgeving

Veel onderwijsinstellingen willen transformeren naar een professionele organisatie die de student centraal stelt. Traditionele organisatievormen voldoen dan niet altijd meer. Reden om ervaring op te doen met zelfsturing. Hierbij ligt de verantwoordelijkheid bij de medewerkers en geeft de organisatie ondersteuning waar nodig.

Binnen zelfsturende teams verdwijnen de vaste taak- en functieomschrijvingen, waardoor ook de zo gewenste flexibiliteit en mobiliteit ontstaat. Medewerkers kunnen elkaars kwaliteiten meer benutten en er ontstaat meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

ADP Workforce, de geïntegreerde online HR-oplossing van ADP, zorgt voor de noodzakelijke ondersteuning van zelfsturende én zelfstandig werkende teams in de onderwijsomgeving.

ADP Workforce HR-dossier NEN 2082-gecertificeerd

Het HR-dossier van ADP Workforce voldoet aan de hoogste veiligheidseisen voor digitaal dossierbeheer en beschikt over het NEN 2082-certificaat. Organisaties kunnen met ADP Workforce hun HR-dossiers geheel volgens de eisen van de Archiefwet beheren. Dat maakt een extra koppeling overbodig en kan veel kosten besparen.

Focus op kwaliteit

ADP kent het snel veranderende maatschappelijke en politieke landschap. We verwerken die kennis zorgvuldig in onze digitale oplossingen. Organisaties kunnen daardoor snel en efficiënt reageren en acteren op alle veranderingen. Niet alleen op de huidige maar zeker ook op de toekomstige ontwikkelingen. Al heel wat organisaties werken daarom met de geïntegreerde HR-oplossingen van ADP.

Koppeling ERP-systeem

ADP heeft een ERP-integratiemodule ontwikkeld waarmee u zich verzekert van een échte specialistische payrolloplossing, terwijl u uw bestaande ERP-systeem zoals SAP, Oracle (PeopleSoft), SuccessFactors en Workday kunt blijven gebruiken voor andere processen. En ook op uw HR-systeem sluit onze oplossing voor salarisadministratie perfect aan. Desgewenst kunt u natuurlijk ook kiezen voor een multifunctionele HR-oplossing van ADP.

 

Meer weten over oplossingen voor uw instelling?

* verplicht veld

010 459 8644
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
U moet een geldig e-mailadres opgeven.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.

Opmerkingen