Al uw vragen over de werkkostenregeling in één dag beantwoord

In samenwerking met partner Rendement organiseert ADP WKR in de praktijk

Sinds 1 januari 2015 is de werkkostenregeling verplicht, maar in de praktijk roept de WKR heel veel vragen op. Tijdens de training WKR in de praktijk hoort u onder meer wanneer er sprake is van een belaste of onbelaste vergoeding of verstrekking, voor wiens rekening de belasting komt (werknemer of werkgever), in hoeverre u een tariefvoordeel kunt behalen en in hoeverre de gebruikelijkheidstoets aan de orde is. Ook wordt aandacht besteed aan de loonaangifte (incl. de concernregeling) onder de WKR. 

Bestemd voor

  • Hoofden salarisadministratie
  • Salarisadministrateurs
  • Hoofden financiële administratie
  • Medewerkers financiële administratie
  • Medewerkers boekhoud- en administratiekantoren
  • Hoofden personeelszaken
  • Medewerkers personeelszaken
  • Fiscaal adviseurs

Ochtend

Deel 1
De werkkostenregeling omvat alle belaste en onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Wanneer is er sprake is van een belaste vergoeding of verstrekking. Kiest u ervoor om de belasting voor rekening van de werkgever of de werknemer te laten zijn? Hoe werkt deze keuze? In hoeverre kunt u een tariefvoordeel behalen? In hoeverre is de gebruikelijkheidstoets dan aan de orde? En wat betekent het uitruilen van arbeidsvoorwaarden in dit geval?

Deel 2
Uiterlijk in de eerste loonaangifte van het volgende jaar moet u de eventueel verschuldigde eindheffing aangeven en betalen. Wat moet u precies aangegeven? Wat wordt verwacht met betrekking tot de onderbouwing van deze aangifte. Wat moet u doen in geval van een correctie? Ook is het mogelijk om de concernregeling toe te passen. Hoe wordt dan de eindheffing berekend en hoe moet u de aangifte in dat geval  onderbouwen?

Middag

Deel 1
Om een correcte loonaangifte in te kunnen dienen, is het belangrijk dat de belaste vergoedingen en verstrekkingen op een bepaalde wijze worden vastgelegd. Hierdoor kunt u tussentijds bepalen in hoeverre u de vrije ruimte al dan niet heeft overschreden. De Belastingdienst geeft geen handreikingen hoe u dit moet doen, zolang de wijze van vastlegging maar controleerbaar is. De meest toegepaste methodes zullen worden behandeld.

Deel 2
Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden wordt aangegeven welke vragen relevant zijn om de vergoedingen en verstrekkingen op een juiste manier te verwerken. Tijdens de training is er volop gelegenheid tot het stellen van al uw vragen aan de docent.

Prijs

De opleiding kost € 645,00 per persoon
Als klant van ADP betaalt u € 545,001
Inclusief koffie/thee, uitgebreide lunch en cursusdocumentatie
Exclusief: BTW, reis- en parkeerkosten

 

Startdata en locaties

13 april 2017 – BCN Utrecht CS
19 oktober - BCN Utrecht CS
7 november 2017 – BCN  Utrecht CS VOL

Tijden

09:30 uur - 16:00 uur

Duur en studiebelasting

De cursus duurt 1 dag (2 dagdelen).

PE-punten

Deze opleiding levert u 50 PE-punten op. Meer informatie over PE-punten en de titel Registered Payroll Professional (RPP) leest u op de website van het NIRPA.

Certificaat

Na de training krijgt u een certificaat van deelname toegestuurd.

Docent
Roelof van Marrum


1
  • voor de 2e en 3e deelnemer van dezelfde organisatie betaalt u € 465,00
  • voor de 4e deelnemer van dezelfde organisatie betaalt u € 195,00
comp:0000569c1d5e:0000000e90:2a7b WKR1 default Inschrijven →