Effectiviteit aanzienlijk toegenomen

Een hoger beveiligingsniveau, veel minder handelingen en meer mogelijkheden. Dat verwachtte Paul van den Akker van Stichting Woningbeheer Betuwe van een nieuw salarissysteem. "En dat hebben we ook gevonden in onze samenwerking met ADP. We werken nu met een stevig, goed pakket waarmee we weer een hele tijd vooruit kunnen."

Stichting Woningbeheer Betuwe verhuurt en beheert zo'n 4.000 woningen voor mensen ‘met een smalle beurs'. Dat betekent dat mensen en middelen efficiënt moeten worden ingezet. Op alle fronten.

Kennis en deskundigheid

"We werkten al jaren met een sterk verouderd pakket. Toen de betreffende leverancier werd overgenomen door een andere partij, was dat voor ons een aanleiding om op zoek te gaan naar een nieuw salarissysteem. Bij de selectie van een nieuwe salaris- en HR-oplossing hebben we niet alleen prijs en kwaliteit betrokken, maar ook de kennis en deskundigheid die bij een leverancier aanwezig is."

Er werd contact gelegd met drie verschillende partijen. Van den Akker: "De selectie hebben we gemaakt met een systeem van puntentoedeling. We hebben er behoorlijk wat tijd ingestoken. Dat is niet voor niets geweest, want al snel na de implementatie van ADP Perman bleek dat de effectiviteit aanzienlijk is toegenomen. Mutaties hoeven bijvoorbeeld niet meer twee keer te worden verwerkt maar zijn met 2 muisklikken doorgevoerd. Dat scheelt al snel een paar uur per week. Daarnaast geeft het zelf kunnen draaien van een voorcheck grote tijdwinst."

Volgende stap

Nu het nieuwe systeem draait, kijkt Van den Akker naar verdere mogelijkheden om efficiënter te werken. "Een volgende stap is het digitaliseren van de dossiers, het liefst natuurlijk in combinatie met een opschoningsactie, want in de loop der jaren hebben we heel wat bewaard. Zo word je ongemerkt het archief van de organisatie."

Over Stichting Woningbeheer Betuwe

Stichting Woningbeheer Betuwe is een woningcorporatie met circa 4.000 woningen die werkzaam is in de gemeenten Buren en Neder-Betuwe. Vanuit het kantoor in Lienden werken 42 mensen aan het verhuren en beheren van woningen voor mensen met een ‘smalle beurs'. Naast het verhuren van woningen, verkoopt SWB ook woningen, zowel nieuwbouw als bestaande voorraad. Ook verhuurt SWB op beperkte schaal bedrijfs- en maatschappelijk vastgoed.