Veel salarisstroken met kleine afdeling

En dat gaat prima met ADP Perman. Willem van Duijkeren is Payroll Manager bij Unisys en in die functie verantwoordelijk voor de tijdige en foutloze betaling van zo'n 600 salarissen per maand. Salarissen die zijn verdeeld over diverse Unisys-entiteiten, elk met een eigen klantnummer.

Eigen pensioenfonds

Daarnaast heeft Unisys ervoor gekozen zelf de pensioenuitkeringen, maandelijks zo'n 700 betalingen, te verzorgen. Willem: "Ondanks de relatief forse aantallen, bemannen wij de salarisadministratie maar met anderhalve fte. En dat gaat eigenlijk prima, mede door de oplossingen van ADP."

Goedkope oplossing

Unisys werkt al meer dan tien jaar met ADP. Willem: "Voorheen werkten we met een Nederlands bedrijf, maar in de jaren negentig is besloten wereldwijd met ADP te gaan werken. Op zich een logische keuze, gezien het internationale karakter van beide ondernemingen. Wellicht dat de internationale scoop nog een verdere invulling gaat krijgen met ADP Global View.

Op dit moment werkt Unisys met ADP Perman. Willem: "Perman bevalt ons uitstekend voor de salarisadministratie. Voorheen deden we ook de pensioenuitkeringen met Perman, maar ADP heeft ons een veel goedkopere oplossing aangeboden: excasso via ADP. Best wel bijzonder eigenlijk dat een leverancier zelf met een goedkopere oplossing komt. Hiermee hebben we een kostenbesparing van 50% gerealiseerd."

100% vertrouwen

Ook over Voorcheck is Willem enthousiast. "Sinds april 2005 ben ik verantwoordelijk voor de salarisadministratie. Ik ben dan ook erg blij met Voorcheck. Voor mijn tijd werd er weinig tot geen gebruik van gemaakt, met de nodige extra verwerkingsruns tot gevolg. Sinds we Voorcheck gebruiken, is dat aantal tot nul gereduceerd.

Het is prettig dat je 100% kunt vertrouwen op de berekeningen die we met Voorcheck maken. Dat is wel even wat anders dan werken met mutatielijsten. Nu kunnen we blind vertrouwen op onze data. Daarnaast werkt Perman prima samen met onze HR-applicatie PeopleSoft."

Enthousiasme

"Graag wil ik nog de mensen van de Helpdesk een compliment maken. Als ik bel, en dat is meestal in de drukste tijd, blijven ze altijd even vriendelijk en bereidwillig om ons te helpen als er iets is. Dat enthousiasme zie ik trouwens bij alle ADP'ers die ik ken. Het is moeilijk onder woorden te brengen, maar volgens mij moet je passen in een bepaald profiel om bij ADP te werken; een en al enthousiasme. Een kwestie van cultuur denk ik."

Over Unisys

Unisys ontwerpt, bouwt en beheert bedrijfskritische IT-omgevingen voor organisaties en overheid waarin de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening voorop staat. Met diepgaande kennis van grootschalig, transactie-intensief en veilig computergebruik en in samenwerking met de klanten zorgt Unisys voor operationele efficiency, verminderde complexiteit en verhoogde productiviteit.