Theuma: Met ADP Perman al onze wensen gerealiseerd

Simpel
en meer rendement

Al onze wensen gerealiseerd

Tweemaal maakte Marlene Rhemrev van Theuma de implementatie van een nieuw systeem voor de salarisadministratie mee. En tweemaal was het een drama.

 

Sterk in je schoenen

De eerste keer omdat er teveel verwachtingen waren gewekt; de tweede omdat het proces domweg was onderschat.

Marlene: "Ook al waren we in 2010 echt toe aan iets nieuws, je begrijpt wel dat ik niet uitzag naar de implementatiefase van een nieuw systeem. Voorgaande keren moesten we noodgedwongen over gaan tot het uitbetalen van voorschotten. Heel vervelend en veel extra werk." Gelukkig liep de recente overschakeling van Loga naar ADP Perman heel anders.

"Ik heb echt heel weinig stress van deze overschakeling gehad. Natuurlijk zit er altijd wat extra werk aan voor de P&O-er. Maar dat is niet zo erg. En ik kan wel zeggen dat al onze wensen gerealiseerd zijn." Marlene nam heel bewust deel aan de cursussen die ADP voor het werken met ADP Perman verzorgt. "De overschakeling viel in januari. Een drukke tijd, ook voor de helpdesk. Dus dan wil je sterk in je schoenen staan."

 

Simpel met veel mogelijkheden

Werken met ADP Perman vergde wel weer even een omschakeling in denken. "Wijzigingen worden op een andere manier overgenomen, dat is even wennen. Heel veel dingen gaan ontzettend makkelijk. In feite is dit een simpel systeem met heel veel mogelijkheden." Een voorbeeld: "Wij krijgen de overuren in een Excelsheet, het importeren daarvan is een fluitje van een cent .... Zelfs voor een leek zoals ik."

 

Meer rendement

Hoewel veel zaken in het systeem zichzelf wijzen, raadt Marlene alle gebruikers aan om te investeren in een cursus. "Die tijd moet je jezelf gewoon gunnen. Ik volg binnenkort samen met onze controller de cursus Rapportage & Analyse. Heb je er toch meer rendement van."
Het is duidelijk: de balans van deze implementatie helt duidelijk over naar de goede kant. Ook wat de service betreft: "Krijg ik bericht dat er wijzigingen zijn in de pensioenregeling, had ADP deze al verwerkt. Daar heb je wat aan."

 

Over Theuma

Theuma is één van de grootste producenten van houten binnendeuren en stalen binnenkozijnen in Europa. Er werken ruim 100 personeelsleden. Het assortiment is voornamelijk gericht op de woning- en utiliteitsbouw. Naast een gamma aan deuren en kozijnen biedt Theuma totaaloplossingen op het gebied van binnendeursystemen. Het bedrijf bestaat al 63 jaar en verhuist volgend jaar naar een gloednieuw bedrijfspand op bedrijventerrein ‘Watergoor' te Nijkerk.