Een oplossing die meegroeit!

"Als dynamische en snelgroeiende organisatie is het zaak je salaris- en personeelsadministratie goed op orde te hebben," vertelt Natascha de Vries, Head of Finance Nederland bij SoftwareONE B.V.

"En snelgroeiend zijn we want in anderhalf jaar tijd zijn we met ruim 400% gegroeid. Onze medewerkers zijn allemaal wel eens ziek, willen vrije dagen en rekenen erop dat elke maand netjes hun salaris wordt gestort. Inclusief commissies en bonussen."

Softwarelicenties

SoftwareONE Nederland verkoopt sinds 2008 softwarelicenties en Software Asset Management-diensten aan middelgrote tot grote organisaties in heel Nederland. Grote overheidsinstellingen, banken en commerciële bedrijven behoren tot de klantenkring van SoftwareONE. Natascha: "Naast de verkoop van licenties onderscheiden wij ons vooral met advies en service. Wij analyseren de situatie bij onze klanten en adviseren over de beste combinatie van licenties.

Daarnaast bieden wij klanten een eigen portal aan waarop zij kunnen zien over welke licenties ze beschikken, wanneer deze verlopen en wanneer de support op deze licenties verloopt. Ook de licenties die niet door ons verkocht zijn, zijn inzichtelijk. Omdat SoftwareONE in meer dan 80 landen actief is, zijn wij ook de juiste partij voor internationaal opererende bedrijven. Er kan eenvoudig geleverd en gefactureerd worden vanuit het land waar het bedrijf is gevestigd."

Zoveel mogelijk digitaal

De belangrijkste uitdagingen voor SoftwareONE zijn het in goede banen leiden van de groei en het vinden van de juiste gekwalificeerde medewerkers. Natascha: "Een van de basisvoorwaarden voor een vloeiende organisatie is dat de ondersteunende processen goed lopen. Aanvankelijk werkten wij met een administratiekantoor, maar sinds mijn komst hebben we zowel de financiële als de salaris- en personeelsadministratie naar ons toe getrokken.

Bij de keuze van een oplossing voor onze salaris- en personeelsadministratie vond ik twee dingen heel belangrijk: het moet goed en zoveel mogelijk digitaal werken. Als toonaangevende leverancier die zich bezighoudt met software wilden wij ook zelf met een leverancier werken die voorop loopt. De keuze voor ADP lag dan ook voor de hand. Ik had overigens al eerder goede ervaringen met ADP opgedaan."

Think global, act local

Natascha: "Gelukkig hebben we bij SoftwareONE per land de vrijheid om zelf onze keuzes te maken voor leveranciers en oplossingen. De lijnen zijn kort en beslissingen worden snel genomen. Daarbij hanteert ons Zwitserse hoofdkantoor het devies: think global, act local. Zij willen tijdig de juiste rapportages ontvangen, maar wij bepalen voor het grootste deel hoe we zaken organiseren. Onze keuze voor ADP wordt dan ook gerespecteerd en zelfs gewaardeerd. Tijdens onze internationale bijeenkomsten deel ik de mogelijkheden die wij met ADP Perman hebben met collega's uit andere landen. Ze staan vaak versteld van wat wij allemaal kunnen."

Over SoftwareONE

SoftwareONE is een wereldwijd opererende niet-beursgenoteerde licentiespecialist met een volledige focus op softwarelicenties. De experts van SoftwareONE helpen klanten bij het optimaliseren van hun softwarekosten en het optimaliseren van hun relatie met softwareleveranciers. Het hoofdkantoor van SoftwareONE is gevestigd in het Zwitserse Stans. Wereldwijd werken meer dan 1.500 mensen in ruim 80 landen voor SoftwareONE. De omzet over het fiscale jaar 2012 bedroeg 2,25 miljard dollar.