Tijd besparen

"Met ADP Perman kunnen we vooral veel sneller werken", vindt salarisadministrateur Martin Luijendijk van Sime Darby Unimills B.V. "Dat is het voordeel van een webbased systeem. De module Voorcheck is een volgend pluspunt van onze nieuwe manier van werken."

Sime Darby Unimills B.V. was tot juli vorig jaar klant van Logica en maakte gebruik van PMS Payfact. "Na de overname door ADP kwam de overstap naar ADP Perman per 1 januari aan de orde", vertelt Luijendijk. "Gezien de beperkingen van Payfact stonden we open voor verandering. Maar dan moest het natuurlijk nog wel waargemaakt worden."

Dagen tijdswinst

Luijendijk en zijn afdeling werden niet teleurgesteld. "ADP Perman werkt met geïntegreerde modules en is webbased. Dat werkt zoveel makkelijker en sneller. Rond de betaaldatum kan het wel drie of vier werkdagen schelen ten opzichte van Payfact! Als ik met ons oude pakket op de 21e wilde betalen, dan moest ik toch echt een dag of 4, 5 van tevoren alles insturen. Wanneer ik nu op de 20e voor 10.00 uur 's morgens alles digitaal verzend, heb ik alles op de 21e in orde."

ADP Perman kan meer

Met 265 werknemers is Sime Darby Unimills B.V. een flink bedrijf. "Voor ons is het ook een voordeel dat we gemakkelijk Excelsheets kunnen inlezen. Maar dat is natuurlijk beperkt als je veel minder mensen hebt."

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan ADP Perman ten opzichte van Payfact? "ADP Perman kan gewoon veel meer", vindt Martin. "Maar wat wel handig was aan Payfact is de zichtbaarheid van de historie van een medewerker. In ADP Perman is dit daarentegen gemakkelijk naar Excel over te zetten."

Overstappen op een nieuw systeem is over het algemeen een tijdrovende zaak. "Ik heb er de nodige uren in zitten", geeft Martin toe. "Maar dat komt ook omdat ik zelf grip wilde houden op de inrichting van het systeem. Ik kan me voorstellen dat een andere organisatie dat gewoon aan ADP overlaat." Over de samenwerking met de contactpersonen van ADP is hij bijzonder te spreken. "De service was altijd al goed. Maar met deskundige inzet voor zowel het PI-stuk als het salarisgedeelte hebben we ook het implementatietraject in goede harmonie afgerond. We kunnen weer een hele tijd vooruit."

Over Sime Darby Unimills

Sime Darby Unimills B.V. is een toonaangevende Europese leverancier van op natuurlijke plantaardige olie gebaseerde ingrediënten voor de Europese voedingsmiddelenindustrie. Het Zwijndrechtse bedrijf werd opgericht in 1913 en is nu onderdeel van de Maleisische multinational Sime Darby Berhad, de grootse palmolieproducent ter wereld.

Sime Darby Unimills B.V. verkoopt producten onder bekende merknamen, waaronder Delico® hardstocks voor margarines en spreads, GoldBake® deegvetten voor bakkerijproducten, MasterCraft® vullingvetten voor chocolade-producten, Cremex® de nieuwe generatie gezonde vetten voor ijs en Vitolio® als natuurlijke kleurstoffen een bron van vitamine E.