Met ADP is alles een stuk efficiënter geregeld

 

Bij ICT-dienstverlener Seven Stars zit de groei er de laatste jaren goed in. Steeds meer opdrachtgevers van naam en faam weten de onder- neming te vinden en maken graag gebruik van de IT-professionals van Seven Stars.

 

Partner salarisverwerking

Het laatste jaar wist de onderneming uit Zwolle haar omzet zelfs te verdubbelen. Om deze groei ook intern te kunnen stroomlijnen, ging Seven Stars op zoek naar een professionele partner voor haar salarisverwerking. Die werd gevonden in ADP.

 

Optimale adminstratieve verwerking

Als onafhankelijke en innovatieve ICT-dienstverlener biedt Seven Stars altijd maatwerk. Of het nu gaat om het uitvoeren van projecten of andere ICT-vraagstukken of het inzetten van professionals op voorgenoemde gebieden, de kennis en ervaring van de Seven Stars professionals bieden altijd een passend antwoord. De activiteiten van Seven Stars kunnen in grote lijnen worden verdeeld in het leveren van hoogwaardige dienstverlening en het inzetten van IT-professionals hierbij.

De in totaal ca. 20 medewerkers van Seven Stars zijn in dienst van verschillende BV's, die met meerdere klantnummers draaien bij ADP. Administratief medewerkster Sandra Welbergen: "Wij hebben voor deze opzet gekozen, omdat we zowel ZZP'ers als eigen medewerkers inzetten. Op deze manier kunnen wij de administratieve verwerking optimaal verzorgen."

 

Volledig uitbesteed

Naast de salarisadministratie houdt Sandra zich bezig met de financiële administratie, de inkoop en de personeelsadministratie. "Het doen van betalingen en de bijbehorende administratie beslaat het grootste deel van mijn werkzaamheden. Sinds we begin van dit jaar met ADP werken, is de betaling van de salarissen geen onderdeel meer van mijn werk. Dankzij ADP Perman i.c.m. Betaalservice is dat nu volledig uitbesteed. Daarnaast heeft ADP ons nog meer werk uit handen genomen ten opzichte van de vorige situatie. Wij lieten toen de salarisadministratie verzorgen door onze accountant. Dat bracht voor ons extra werk met zich mee.

Nu we met ADP Perman, Multi Documents en Betaalservice werken, hoef ik alleen de mutaties te verzamelen en in te voeren. Met één druk op de knop zet ik de salarisverwerking in gang en met nog een druk op knop geef ik de digitale loonstroken vrij voor onze medewerkers. Voorheen ontving ik van de accountant per BV de loonstroken, die moest ik printen en aan de medewerkers overhandigen. Dat is nu een stuk efficiënter geregeld. Op korte termijn nemen we ook Multilink in gebruik om de journaalposten automatisch in te lezen. Dat is wat later geïmplementeerd en hierin lopen we nog wat achter."

 

Geen risico's

Als ICT-specialist wilde Seven Stars geen risico's nemen met de implementatie van ADP Perman. Sandra: "Met de implementatie van ICT-oplossingen kan altijd iets misgaan. Sla de media er maar op na! Daarom hebben wij drie maanden proefgedraaid voordat we per 1 januari jl. definitief zijn overgegaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat alles soepel is verlopen. Onze contactpersoon is twee keer hier in Zwolle geweest om uitleg te geven.

Vooraf wisten we precies welke gegevens we aan moesten leveren en wat er van ons werd verwacht. Ook de training was in orde; wel wat kort met een uurtje of 5 à 6, maar heel doelgericht. Aangezien ik zelf geen achtergrond heb in salarisadministratie, wil ik binnenkort nog wel een vervolgopleiding doen. Ondanks de probleemloos verlopen proefperiode, liepen we in januari nog tegen wat kleine dingetjes aan. Maar die waren snel opgelost. Een telefoontje naar onze contactpersoon en het werd snel geregeld.

Dat is een van de voordelen van samenwerken met een professionele en gerenommeerde partij als ADP. Ook onze medewerkers zijn dik tevreden. Wat dat betreft zeg ik altijd: geen nieuws is goed nieuws!"

 

Over Seven Stars

Seven Stars is opgericht in 2005 en heeft als corebusiness opdrachtgevers te ondersteunen bij het realiseren van de gestelde business goals. Dit doet Seven Stars door het inzetten van ICT-professionals en het leveren van ICT-toepassingen. Voorop hierbij staat het rendement dat de geleverde dienst of toepassing opdrachtgevers biedt. Het hoofdkantoor van Seven Stars is gevestigd in Zwolle. Vanuit een regionale focus wordt gewerkt voor tal van gerenommeerde opdrachtgevers in met name het midden en noorden van Nederland.