RAB Groep beperkt administratieve lasten met ADP

Het is druk bij de afdeling Personeel en Organisatie van RAB Groep, vooral bekend van de bouwmarkten Gamma en Karwei. Een team van 4 medewerkers verzorgt de complete personeels- en salarisadministratie.

Verschillende CAO's

De diversiteit in bedrijfsactiviteiten zorgt voor een grote hoeveelheid verschillende CAO's, een complexe personeelsplanning en een enorme afwisseling in de ureninzet van medewerkers. "Daarbij wordt ook ónze afdeling bijna dagelijks geconfronteerd met wijzigingen in de wet- en regelgeving die verstrekkende gevolgen hebben.", vertelt Gauke van Lingen, ManagerPersoneel & Organisatie.

Betrouwbare partner

Het devies van RAB is: 'Zoveel mogelijk doen met zo min mogelijk mensen'. Dat devies wordt praktische invulling gegeven door te kiezen voor de oplossingen van ADP. Het personeelsinformatiesysteem van ADP biedt bijvoorbeeld een stevige houvast om allerlei administratieve taken, zoals het wagenparkbeheer, bij andere afdelingen neer te leggen.

Ook in de afhandeling van het ziekteverzuim en het bijhouden van personeelsdossiers blijkt dit ruime mogelijkheden te geven. De andere oplossingen van ADP zoals de controle voor verwerking, het digitale archief en de directe koppeling met de financiële administratie leveren hun eigen bijdrage aan de dagelijkse zoektocht naar administratieve lastenverlichting.

Betrouwbare partner

In de samenwerking met ADP is efficiency voor RAB van doorslaggevend belang. Gauke van Lingen: "ADP biedt continuïteit, betrouwbaarheid en kennis. Onze eigen materiekennis gecombineerd met de kennis van ADP levert vaak aangename synergie-effecten op.

Toegegeven, ADP is niet goedkoop, maar het serviceniveau is er ook naar. Als klant wordt je altijd direct goed geholpen: niet alleen vragen over salarisinhoudelijke zaken, maar ook automatiseringsvraagstukken, worden door ADP snel en accuraat beantwoord.

Daarbij geven ze je voortdurendhet gevoel dat je belangrijk bent. Alle reden om te besluiten met: "Wij zien ADP als een betrouwbare partner en wij kunnen u samenwerken met ADP dan ook van harte aanbevelen!"

Over RAB Groep

De RAB Groep is een familiebedrijf dat ruim 100 jaar actief is. Gedurende die tijd groeide het uit van een handel in steenkool, zand en grind tot een organisatie waar de bekende Gamma en Karwei Bouwmarkten deel van uit maken. Er werken zo'n 750 mensen in vier verschillende sectoren: de sectoren Retail, Bouwmaterialen, Energie en Natuurproducten. RAB Groep heeft zoveel mogelijk administratieve processen, waaronder de personeels- en salarisadministratie ondergebracht in een 'shared service center'; RAB Groep Beheer BV. Dit bedrijfsonderdeel zorgt ervoor dat alle vestigingen en concernonderdelen zich volledig op hun kerntaken kunnen richten.