Promese werkt nu met ADP Perman

De overstap
kwam als
geroepen

Promese werkt met ADP Perman

Tevreden gebruikers van PMS/Payfact kon je de salarisadministrateurs van Promese halverwege 2010 echt niet noemen. “Dit pakket van Logica voldeed door z'n bewerkelijkheid al een hele poos niet meer aan onze verwachtingen”, vertelt Monique Geurts van Kessel.

 

Toeval

“We hadden daarom in principe al het besluit genomen om naar een andere leverancier over te stappen!” Geen geringe stap: Promese was al sinds 1998 klant van Logica. ADP was prominent in beeld als nieuwe leverancier.

“Ik heb in het verleden al met ADP Perman gewerkt, dus voor mij lag die keuze voor de hand. We hadden de offerte al liggen! En twee dagen later viel de brief over de overname op de mat. Een gelukkig toeval.” De overstap kwam dus als geroepen.

 

Gesplitst implementeren

Het was dus geen wonder dat alle partijen het implementatieproces enthousiast en voortvarend ter hand namen. Monique: “We hadden gekozen voor ADP Perman Expert Multi Account en wilden het systeem per se in januari 2011 draaiend hebben. Toch een hele uitdaging.” Monique vormt samen met een collega de afdeling HR van Promese. Ze verzorgen hier onder meer de salaris- en personeelsadministratie van in totaal 125 medewerkers. “Dan is het hard werken als er in de drukste tijd van het jaar ook nog een nieuw systeem geïmplementeerd moet worden”, lacht Monique.

“Maar het is gelukt. Wel heeft dit ons natuurlijk de nodige extra tijd gekost. Ook hebben we gekozen voor een gesplitste aanpak. Eerst hebben we alles rond de salarissen overgezet. Dat werkte, want in januari is alles goed verlopen. Pas daarna zijn we begonnen aan het stuk personeelsmanagement. Zo hou je het overzichtelijk.”

Ook andere overstappers zou Monique na deze ervaring als het mogelijk is een dergelijke gesplitste aanpak aanraden. “Je wint niet alleen tijd maar hebt ook veel meer rust om de mogelijkheden van het systeem te benutten.”

 

Altijd up to date

Groot voordeel van ADP Perman in het dagelijks gebruik is de direct toegankelijke database die altijd up to date is. Monique: “In het verleden hadden we nogal eens te maken met afwijkingen tussen onze eigen gegevens en die bij Logica. Dat behoort nu tot het verleden en dat scheelt veel tijd.” Promese heeft gekozen voor de uitgebreide versie van ADP Perman. “Met een module voor beoordelingen en noem maar op. De mogelijkheden zijn enorm!”

 

Promese

Promese is een logistieke dienstverlener in de beeld-, game- en geluidsdragermarkt. Het bedrijf is marktleider en bedient de Europese markt vanuit Breda, een strategische, logistieke locatie dichtbij de Rotterdamse haven en de diverse luchthavens. Met de fulfillment diensten worden wekelijks meer dan 100 landen bereikt. Promese is groot geworden in de productie, fulfillment en distributie van dvd's, cd's en andere informatiedragers. De kennis en ervaring die daar is opgedaan, wordt nu ook succesvol toegepast in onder meer de hardware-, kleding-, gameaccessoires- en boekenbranche.