HRM-activiteiten in de loop der jarensterk gegroeid

Sandra Schouten: "Inmiddels werken we met zo'n 20 mensen. Er is de afgelopen jaren een compleet systeem van beoordelings- en functioneringsgesprekken opgezet. Ook hebben we veel tijd gestoken in het harmoniseren van de arbeidsvoorwaarden. De eisen die gesteld worden aan kostenbewust en efficiënt werken zijn hoog."

Moeiteloos live

De overschakeling van het PI- naar het HRM-systeem werd grondig voorbereid door een werkgroep waarin naast het hoofd P&O en het hoofd van de salarisadministratie ook een vertegenwoordiger van de IT-afdeling zitting had. Sandra Schouten: "We zijn na de zomer begonnen, hebben een paar keer proefgedraaid en konden moeiteloos in januari live."

Gebruiksvriendelijk

Tegelijk met de overschakeling werden ook diensten als digitaal documentbeheer, controle vooraf en elektronisch berichtenverkeer geïntroduceerd. "Heel mooi dat je iedere salarisstrook kunt inzien." Natuurlijk zijn er ook altijd zaken die minder goed bevallen. Sandra: "Kleine dingen. De manier waarop autorisaties moeten worden ingesteld en de signaleringsfunctie vind ik ingewikkeld. Maar het is eigenlijk gewoon een kwestie van doen.

Plus Retail

PLUS Retail BV, de service organisatie achter meer dan 210 PLUS ondernemers, is onderdeel van de Sperwer Groep. De PLUS Retail organisatie bestaat uit het servicekantoor in De Bilt, drie regionale distributiecentra in Haaksbergen, Ittervoort en Hendrik-Ido-Ambacht en een landelijk distributiecentrum voor goederen met een lage omloopsnelheid in Middenbeemster. Er werken ruim 1.000 medewerkers.