OV-specialist Perdis koppelt aan ADP

De huidige positie van ADP in de OpenbaarVervoer-markt wordt sinds kort versterkt door de samenwerking met het Duitse id systeme GmbH. Deze leverancier van tijdmanagementsysteem PERDIS werkt al geruime tijd voor de meeste spelers in deze branche. Recent werd ook een overeenkomst met ADP getekend.

Integratie en koppelingen

Jürgen Krüger, CEO van id systeme/PERDIS, ziet de samenwerking als het eerste echte partnership van zijn bedrijf met een vooraanstaande aanbieder van oplossingen voor payroll en HR. “Dit is meer dan het eenmalig realiseren van goede koppeling. Door deze overeenkomst kunnen we gezamenlijk onze klanten een goede en gekwalificeerde dienstverlening bieden én gezamenlijk werken aan integratie van de koppelingen tussen onze systemen. “Daarvan profiteren natuurlijk op den duur alle klanten.”

Van tijd naar geld

Erik van den Herik, manager Sales van ADP vult aan: “Deze samenwerking is vooral belangrijk voor de branche Openbaar Vervoer omdat hierdoor grote stappen vooruit gemaakt kunnen worden in het verder automatiseren van het specifieke proces ‘van tijd naar geld'. Opgebouwde uren dienen immers als basis voor salarisverwerking en dat conform CAO."

Probleemloze koppeling

PERDIS heeft in Nederland al een marktaandeel van 80 procent in de OV-markt. Connexxion zet sinds 2002 het systeem in voor het plannen en doorberekenen van de inzet van de chauffeurs. PERDIS werkt met modules en kan ondermeer ingezet worden als rooster- en tijdsregistratiesysteem voor zowel medewerkers als voertuigen.

Er zijn ruime rapportagemogelijkheden. Vanzelfsprekend wordt er probleemloos gekoppeld met de ADP-systemen. Erik: “De winst voor onze klanten is dat de producten en diensten van id systeme en ADP blijvend goed op elkaar worden afgestemd door specialisten van beide organisaties, met specifieke kennis van de Openbaar Vervoersbranche”.

Over id systeme GmbH en PERDIS

In 1987 jaar werd PERDIS voor het eerst succesvol geïmplementeerd door een voorloper van id systeme GmbH. PERDIS was hiermee het eerste planningssysteem speciaal voor het openbaar vervoer. In 1995 richtten Jürgen Krüger and Peter Enders, vanaf het begin betrokken bij PERDIS, het bedrijf id systeme GmbH op. Sinds 2002 is Init Karlsruhe mede-eigenaar. Id systeme GmbH werkt nu met 22 mensen voor zo'n 90 organisaties die PERDIS gebruiken in Duitsland en Nederland.