Om in te spelen op de gevolgen van digitalisering pakt uitgever Noordhoff niet alleen de dienstverlening aan het onderwijs maar ook aan de eigen medewerkers op innovatieve wijze aan. Voor het laatste biedt ADP Workforce uitstekende mogelijkheden.    

De uitdaging

Noordhoff Uitgevers ontwikkelt en levert een palet aan leermiddelen en diensten voor de basisschool, het voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, opleidingen voor professionals en het hoger onderwijs. Bekende Noordhoff-producten zijn onder andere De Grote Bosatlas, Loco en Ambrasoft. Door de digitalisering van het onderwijs heeft Noordhoff te maken met veranderende producten, processen en systemen en daardoor ook met veranderende profielen van medewerkers. Omdat Noordhoff het medewerkers en leidinggevenden zo gemakkelijk mogelijk wil maken, wil het graag werken met één allesomvattend systeem voor salaris- en HR-zaken. Belangrijke zaken daarbij zijn een vlekkeloze salarisverwerking, het persoonlijke keuzebudget, Poortwachter, een documentengenerator, verlof en verzuim en een gebruiksvriendelijke portal.

De actie

De functionaliteit van ADP Workforce sluit naadloos aan bij de wensen en eisen van Noordhoff op het gebied van salaris- en personeelssystemen. Dankzij een goed projectplan en toewijding van alle betrokkenen, zowel bij Noordhoff als ADP, is de implementatie soepel verlopen. HR-directeur Paul Ankoné vindt het belangrijk dat een organisatie zo transparant, open en wendbaar mogelijk is en waarin communicatie centraal staat. Zo vinden mensen elkaar goed en kom je tot betere onderlinge samenwerking, ontwikkeling en resultaten. ADP Workforce draagt hieraan bij, onder meer door toegang tot HR-instrumenten te bieden via pc, smartphone en tablet. Noordhoff kon met ADP Workforce dan ook een belangrijke stap maken op het gebied van Employee Self Service (ESS) en Manager Self Service (MSS). 

Het resultaat

Door de keuze voor ADP Workforce en de uitgebreide ESS- en MSS-functionaliteit van deze oplossing, kon een grote slag worden gemaakt in de verdere digitalisering van de operationele en administratieve HR-processen. Ook het invullen van verlofkaarten en het handmatig inboeken van papieren declaraties in de crediteurenadministratie, behoren definitief tot het verleden. Dat heeft geleid tot veel tijdwinst. ADP Workforce draagt bovendien bij aan een snelle en heldere communicatie, geeft overzicht en ondersteunt de medewerkers bij het maken van keuzes in bijvoorbeeld hun persoonlijke keuzebudget.

Ik sta voor een open, transparante en wendbare organisatie, die de medewerkers in hun kracht zet en in staat stelt hun verantwoordelijkheid te nemen. Onze HR-instrumenten moeten dat ondersteunen. Paul Ankoné, HR-directeur

Ook efficiënter werken?

* verplicht veld

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
U moet een geldig e-mailadres opgeven.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.

Opmerkingen