Ik werk al 25 jaar met ADP

Aan de kade van de vissershaven in Scheveningen, schuin tegenover de visafslag, staat de fabriek van hofleverancier Jac. den Dulk & Zonen. In het haringseizoen worden hier dagelijks tonnen haring gelost, de specialiteit van Den Dulk. Haring die zijn weg vindt naar vele afnemers in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en zelfs de Verenigde Staten.

Drankjes koelen

Naast haringproducten handelt Jac. den Dulk & Zonen in garnalen en diepgevroren zeevis van over de hele wereld. In hetzelfde pand is ook de ijsfabriek van Den Dulk gevestigd. IJsschilfers worden in balen van 25 kilo geleverd aan de detailhandel om verse vis op te presenteren.

Daarnaast wordt ijs geleverd aan kotters die zelf geen diepvriesinstallatie aan boord hebben. "En in de zomer komen in het weekend ook vaak consumenten balen ijs halen om drankjes te koelen," vertelt Jos Jansen enthousiast. Jos is sinds 1996 Hoofd van de Financiële administratie bij Jac. den Dulk.

100% tevreden

"Al die jaren werk ik met ADP voor onze salarisverwerking. En ook daarvoor, bij mijn vorige werkgever, werkte ik al met ADP. Na meer dan 25 jaar ADP zou ik niet anders meer willen. Elke kwartaal word ik wel een paar keer gebeld door bedrijven die zeggen dat ze het beter, sneller, goedkoper of anders kunnen aanbieden, maar mijn antwoord is altijd hetzelfde. Wij blijven bij ADP! Omdat alles daar gewoon goed geregeld is en ik 100% tevreden ben over ADP Perman en de Helpdesk van ADP. Dat zet ik niet op het spel. ADP is misschien niet de goedkoopste, maar dat hebben wij er graag voor over."

Sneller kan niet

Bij Jac. den Dulk & Zonen werken in totaal 28 mensen. Negen mensen op kantoor, de rest op de werkvloer; chauffeurs, productie- en diepvriesmedewerkers. Jos is verantwoordelijk voor alles van kasboek tot en met balans, zoals hij het omschrijft. Naast de financiële administratie doet hij de BTW-afdrachten, salarisadministratie, personeelsadministratie en pensioenzaken. "Door de omvang van ons bedrijf sta ik er alleen voor. Als ik alle mutaties heb ingevoerd in ADP Perman draai ik een proefrun met Voorcheck.

Dat is handig om eventuele fouten te ontdekken. Die kun je nu eenmaal maken als je geen ruggespraak hebt met collega's. Als de Voorcheck in orde is, verstuur ik de salarisrun met één druk op de knop naar ADP. De volgende dag heb ik de salarisstroken in huis. Sneller kan gewoon niet."

Compliment

Handig vindt Jos ook de ADP Jaarservice: "ADP bewaart alle jaar- opgaven tot zeven jaar terug digitaal voor ons. Ik heb ze hier natuur- lijk ook, maar het geeft toch een veilig gevoel. Ook wil ik een compliment geven aan de Helpdesk. Die ‘gasten' zijn echt snel en goed.

Als ik bel hebben ze direct mijn gegevens bij de hand en kunnen ze me precies vertellen wat ik moet doen, bijvoorbeeld bij het aanmaken van nieuwe rubrieken of bij het invoeren van het fietsplan. En niet te vergeten: de ADP Klantendag. Daar kijk ik altijd naar uit. Leuk, leerzaam en echt een dagje uit!

Over Jac. den Dulk & Zonen

Zeegekaakte en handgefileerde haringen vormen het hart van Jac. Den Dulk & Zonen. De handel en het bewerken van topkwaliteit haring en haringproducten is de belangrijkste pijler van het bedrijf aan de Scheveningse haven. Naast een uitgebreid assortiment haringproducten, handelt Den Dulk in diepgevroren vis. Daarbij wordt de beste vis wereldwijd geselecteerd en verpakt onder het eigen label Stork Seafood.

De ijsfabriek van Den Dulk fabriceert scherfijs voor onder meer koeling van verse vis. Den Dulk, haring en Scheveningen zijn al sinds de oprichting in 1871 onlosmakelijk met elkaar verbonden. De vishandel op de hondenkar, de houten zeilloggers en de netten aan de haven zijn inmiddels verdwenen, maar de ervaring en het vakmanschap voor hoogwaardige visproducten zijn gebleven.