Onze salarisadministrateur wilde indertijd weleens wat anders

"Ze solliciteerde bij ADP en werd aangenomen bij de afdeling Detachering. Toen hebben we haar direct weer ingehuurd. Daardoor werden we klant van ADP Detachering. "Aan het woord is Ton Booman, manager HR van IDTV Film & Video Productions B.V over de achtergronden van de samenwerking tussen IDTV en ADP Detachering.

Continuïteit

Booman vervolgt: "Maar ze was nu natuurlijk niet meer 5 dagen per week beschikbaar. De taken die niet direct met de salarisadministratie te maken hadden hebben we voor zover mogelijk binnen de afdeling herverdeeld. Dat pakte prima uit. Ik vind dat we op deze manier een goede deal hebben."

Ook met de continuïteit van de salarisadministratie zit het door deze aanpak wel goed. Een nieuwe kracht kon direct optreden als vervanger toen de vaste salarisadministrateur door ziekte moest uitvallen. Hij werkt nu gemiddeld een dag per week bij IDTV in het markante kantoor Het Kraanspoor in Amsterdam Noord.

IDTV ontwikkelt en produceert documentaires, auteursfilms, opdrachtfilms, kunstfilms en series. Dat loopt van de film Alles is Liefde via de tv-serie het Vrije Schaap tot de documentaire Kunst als Troost en nog veel meer. Daarnaast is IDTV ook verantwoordelijk voor een groot aantal spraakmakende evenementen zoals het 5 mei concert op de Amstel en het eindejaarsfeest op het Museumplein.

Complexe zaak

Ton Booman: "Dat doen we met 65 vaste krachten en met een wisselend aantal tijdelijke krachten. Dat aantal kan wel oplopen tot 250, want ook de mensen van onze deelnemingen staan bij ons op de Payroll." De salarisadministratie is daarom een complexe zaak bij IDTV. Booman: "We hebben hier veel te maken met de Flexwetgeving en met veel verschillende soorten contracten. Daarom is indertijd gekozen voor ADP Perman II, ook al wordt die oplossing vaak voor organisaties met veel meer werknemers ingezet."