Geen zorgen, wel optimaal overzicht

Een gastvrij en comfortabel adres in een bijzondere omgeving. Dat geldt voor Hotel Rozenburg en Hotel Pico. Niet echt groot, wél wereldberoemd! Dat komt door de unieke ligging in het dorp Rozenburg.

Groene hart

Hier vind je de industrie en havens om de hoek maar je bent ook zo in het groene hart van de wereldstad Rotterdam. Dat trekt gasten uit de hele wereld. "Toeristen, zakenlieden, professionals die voor korte of lange tijd in het Europoort/Botlekgebied werken", vertelt directeur Peter Noorlander.

Professionele aanpak

Hij nam het in 1963 opgerichte bedrijf zo'n 15 jaar geleden over van zijn ouders en bouwde het café-restaurant annex cateringbedrijf uit met een 2**- en 3***-hotel. Met de uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten groeide ook het aantal werknemers tot 24 personen. Tijd voor een professionele aanpak, waarbij de overhead wel zo beperkt mogelijk moest blijven.

Noorlander: "We zitten hier met 2,5 Fte op kantoor en dan wil je natuurlijk alles wel zo efficiënt mogelijk geregeld hebben. Als het gaat om de salarisadministratie heb je vooral behoefte aan continuïteit. Maar we zochten ook naar een professionele aanpak en doen het liefst zoveel mogelijk digitaal."

Inmiddels is de salarisadministratie ondergebracht bij ADP. Dat loopt niet alleen goed, maar geeft zeker ook een gerust gevoel. Noorlander: "Je kunt vertrouwen op de geoliede machine én we hebben er veel minder werk aan."

Inzicht in de loonkosten

Wijzigt er iets in de wetgeving waarmee wij met onze salarissen te maken hebben, dan houdt ADP daar automatisch rekening mee. Een groot voordeel want dat doen lang niet alle leveranciers. Heel prettig vind ik vooral ook dat je snel een betrouwbaar inzicht hebt in de loonkosten. Dat is in deze tijd en in de horecabranche van groot belang." De medewerkers van Hotel Rozenburg en Hotel Pico krijgen hun loonstrook digitaal.

"Handig toch?", vindt Noorlander. "Gewoon de beste oplossing."

Over Hotel Rozenburg en Hotel Pico

Hotel Rozenburg en Hotel Pico in de provincie Zuid-Holland vormen een bijzondere plek in het Botlek-Europoortgebied. Hotel Rozenburg *** beschikt over 27 kamers en Hotel Pico ** beschikt over 12 kamers, alle smaakvol ingericht. De hotels trekken zowel toeristen als gasten met werkdoeleinden in de omgeving aan. De Pico Bar, het gezellige café  en Pico cateringservice hebben daarnaast vanouds een streekfunctie met het verzorgen en leveren van (overwerk)maaltijden aan bedrijven.