Eaton: ADP is een logische keuze voor ons

Specialisten
per onderdeel

ADP is een logische keuze voor ons

Elke dag opnieuw vragen wereldwijd gerenommeerde bedrijven Eaton om advies bij het oplossen van hun meest complexe problemen op het gebied van powermanagement. Eaton levert producten en oplossingen, die betere prestaties koppelen aan een zuiniger brandstofverbruik en minder uitstoot.

 

Je ziet ze in alle sectoren, van land- en bosbouw tot luchtvaart en overheid. De oplossingen van Eaton zijn inzetbaar in de automobiel-industrie en luchtvaart en in vrijwel alle denkbare markten waar elektrische of hydraulische machines worden gebruikt.

 

100 jaar

Eaton is een internationaal Powermanagementbedrijf met ruim 100.000 medewerkers wereldwijd. "In Nederland hebben we op dit moment vestigingen in Eindhoven, Zaltbommel, Breda, Rotterdam en Hengelo (Ov.)," vertelt een medewerker op de locatie in Hengelo. "Hier in Hengelo maken we schakelsystemen: allerlei schakelinstallaties voor de verdeling van elektriciteit in het energiedistributienet voor toepassingen niet alleen in de woningbouw, maar ook voor bedrijfskritische toepassingen in ziekenhuizen, de procesindustrie, data centers en de olie- & gassector.

Er werken op onze locatie ongeveer 850 mensen." De wortels van het bedrijf gaan ver terug. Het begon honderd jaar geleden met de oprichting van de firma's Hazemeyer en Heemaf, die later werden samengevoegd tot Holec. Sinds 2003 maakt het bedrijf deel uit van Eaton, het van oorsprong Amerikaanse moederbedrijf. De Hengelose vestiging is tegenwoordig geïntegreerd binnen de internationale onderneming met wereldwijd vestigingen.

 

Verschillende regelingen

Een van de medewerkers op de locatie in Hengelo is Payroll Supervisor Gerrit van den Berg. Al 45 jaar werkt hij voor de onderneming Eaton. Gerrit: "Geen idee hoeveel verschillende namen wij al in de afgelopen 45 jaar hebben gehad; Heemaf, Hazemeyer, Holec, Delta, UBS, Eaton… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu wij in Amerikaanse handen zijn gekomen begin 2003, is het logisch dat we met ADP werken.

ADP is immers ook een beursgenoteerde Amerikaanse onderneming en Eaton wil graag dat zoveel mogelijk vestigingen wereldwijd met dezelfde leveranciers en systemen werken. Toen ADP in 2013 besloot Loga niet meer te ondersteunen, hebben wij de keuze voor ADP Perman gemaakt. De implementatie verliep heel soepel, ook al ging het destijds om 1.100 medewerkers, verschillende regelingen, pensioenafspraken en cao's.

Omdat we in dat jaar per 1 mei operationeel wilden zijn, hadden we tevens te maken met de uitkering van vakantiegeld. Bij onze vestiging was de uitbetaling daarvan net weer wat anders geregeld dan bij de andere vestigingen in Nederland. Ondanks alle verschillen en de omvang, is de implementatie van ADP Perman goed gegaan."

 

Specialisten per onderdeel

"In het begin heb ik veel alleen met ADP gedaan, maar inmiddels zijn ook mijn twee Payroll-collega's goed ingevoerd. Wij werken met een vaste contactpersoon bij ADP, waarmee we regelmatig contact hebben. En als we specifieke vragen hebben, nemen we contact op met de afdeling Klantenservice. Het is prettig dat ADP specialisten heeft voor de verschillende onderdelen. Zo weet je zeker dat je altijd snel de juiste persoon aan de lijn krijgt. Werken met ADP Perman is efficiënt en gebruiksvriendelijk. Wij verzamelen alle mutaties en met één druk op de knop liggen ze bij ADP.

Maar niet voordat we via Voorcheck Web alles gecontroleerd hebben. Gezien het aantal stroken, doen we dit aan de hand van het mutatieverslag. Zien we rare dingen, dan slaan we de stroken erop na. Na de definitieve salarisrun ontvangen wij de bestanden retour. De journaalposten download ik via Transpay Web en met Multilink worden ze in onze financiële administratie ingelezen. Sinds begin dit jaar ontvangen bijna alle medewerkers hun loonstrook digitaal en kunnen zij loonstroken en jaaropgaven van de afgelopen zeven jaar inzien, ook mobiel via ADP Mobile. Overigens mogen werknemers in overleg met de OR ook nog kiezen voor een papieren strook."

 

Online

"Alle payroll-zaken lopen soepel met ADP Perman en ook de aanvullende modules worden veel gebruikt. Zo gebruiken we bijvoorbeeld R&A (Rapportage & Analyse). Een gebruiksvriendelijke tool om snel heldere overzichten, rapportages en analyses te maken. Om goed op de hoogte te blijven van wat er speelt, bezoeken wij ook de Klantendagen van ADP en raadplegen we regelmatig ADP Online.

Handig, want hier vinden we een overzicht van de belangrijkste actualiteiten op het gebied van payroll, fiscaliteit, verloningen, richtlijnen en specificaties. ADP Online kan een goed en pragmatisch hulpmiddel zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Samenvattend zijn wij op dit moment zeer tevreden over de samenwerking met ADP. De serviceverlening is uitstekend en er is sprake van een goede wisselwerking bij het oplossen van problemen."

 

Over Eaton

Eaton is een wereldwijde technologieleider in power- managementoplossingen die elektrische, hydraulische en mechanische energie efficiënter, doelgerichter, veiliger en duurzamer in gebruik maken. Eaton levert toonaangevende elektrische producten, systemen en diensten voor stroom- kwaliteit, -distributie en -controle, elektriciteitstransmissie-, belichtings- en bedradingsproducten; hydraulische onderdelen, systemen en diensten voor industriële en mobiele uitrusting; hydraulische, pneumatische en vliegtuigbrandstofsystemen voor commercieel en militair gebruik; en aandrijflijn- en krachtbronsystemen voor auto's en vrachtwagens, die prestaties koppelen aan brandstofzuinigheid en veiligheid.