Uitleg in 'Jip en Janneke'-taal

Opererend in een wereldwijd netwerk van leveranciers importeren Green Connect, Rose Connect en OZ Import als leden van de Dutch Flower Group-familie hun specifieke producten en leveren deze aan een breed klantennetwerk. Deze dynamische organisatie heeft veel gevoel voor de markt en speelt actief in op trends en veranderingen. Daarbij wordt intensief samengewerkt met de zusterbedrijven uit de groep.

Schoolreisjes-seizoen

Wendy Buskermolen is Personeelsfunctionaris en verzorgt de personeels- en salarisadministratie voor drie BV's uit de groep: Green Connect, Rose Connect en OZ Import. Wendy: "In totaal werken hier circa 100 vaste medewerkers. In de drukke periode wordt dit team aangevuld met zo'n 65 uitzendkrachten. Het hoofdkantoor en logistieke centrum van onze bedrijven ligt in De Kwakel, op het Floraholland-terrein van Aalsmeer. Hier vinden de commerciële, logistieke, handling- en exportactiviteiten plaats."

Meer efficiency realiseren

Wendy: "Onze drukke periode loopt van begin september tot eind mei. Bijna alle internationale feestdagen vallen in deze periode en dan is de vraag naar bloemen en decoratiegroen zeer groot. Wij zijn altijd op zoek naar de beste kwaliteit en logistieke oplossingen om zowel onze klanten als producenten te dienen. De marges op bloemen en groen zijn vrij laag en de concurrentie is enorm, dus moeten wij het vooral van massa hebben. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar manieren om meer efficiency te realiseren. Bijvoorbeeld op het gebied van logistiek en innovatie. Steeds vaker trekken we hiervoor mensen van buiten de sector aan. Die kijken toch met een andere blik."

Stap voor stap

Naast de personeels- en salarisadministratie houdt Wendy zich bezig met personeelsbeleid. Gezien haar drukke agenda en vierdaagse werkweek probeert ze zo efficiënt mogelijk te werken. Wendy: "ADP helpt mij hier zeker bij. Wij werken al jaren naar tevredenheid met ADP Perman. Ik vind ADP Perman overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Meestal kom ik er zelf uit, behalve als er iets speciaals aan de hand is of als er bijzondere mutaties zijn. Zo hadden wij laatst te maken met een zeer ingrijpende en emotionele gebeurtenis, precies één dag voor de definitieve salarisverwerking.

Deze situatie had ook impact op de Groupsalarisadministratie en ik wist niet goed hoe ik hiermee om moest gaan. Ik heb toen meerdere keren intensief contact gehad met de Helpdesk van ADP. Dat is me heel goed bevallen. De medewerkers toonden alle begrip en hebben me stap voor stap uitgelegd wat ik moest doen."

Totaaloverzicht

Wendy: "De jaarafsluiting is ook altijd zo'n moment waar je tegen dingen aanloopt en dat je wat hulp kunt gebruiken. Ook dan bel ik geregeld met de ADP Helpdesk en ben ik blij als ze me alles in ‘Jip en Janneke'-taal uitleggen. Niet alleen ik ben tevreden over ADP Perman, ook alle Aalsmeerse bedrijven uit de Dutch Flower Group werken met ADP.

ADP Perman laat zich namelijk makkelijk koppelen waardoor er vanuit de groep steeds het totaaloverzicht behouden kan worden. Als ik collega's spreek over ADP Perman worden met name de overzichtelijkheid, betrouwbaarheid en het gebruiksgemak geroemd. Ook zaken als Voorcheck en Digitale Loon- strook zijn erg handig. Zelf vind ik ook de nieuwsitems die worden getoond bij het openen van de applicatie leuk! En niet te vergeten: de zoekfuncties om snel een antwoord op je vragen te krijgen."

Over Dutch Flower Group

Zo'n 1.750 medewerkers zetten zich dagelijks in voor de Dutch Flower Group; een unieke familie van 30 gespecia- liseerde handelsbedrijven die samen de hele sierteelt-keten bedienen. Bedrijven die hard werken om klanten topkwaliteit snijbloemen, gemengde boeketten en/of planten aan te bieden. Elk bedrijf heeft zijn eigen focus op de klant en aanpak. Terwijl elk bedrijf op individuele basis wordt gemanaged, profiteren zij alle van gedeelde kennis van zaken. Dit verhoogt de individuele expertise en resulteert in hogere normen van kwaliteit en service, wat ten goede komt aan alle klanten, overal ter wereld.