Zakelijke markt

Noordhoff uitgevers

Om in te spelen op de gevolgen van digitalisering pakt uitgever Noordhoff niet alleen de dienstverlening aan het onderwijs maar ook aan de eigen medewerkers op innovatieve wijze aan. Voor het laatste biedt ADP Workforce uitstekende mogelijkheden.

Expattool kan passende oplossing bieden

Henkel is een toonaangevende wereldspeler in zowel de consumenten- als de industriële sector. Bekende merken van Henkel zijn o.a. Persil, Schwarzkopf en Loctite. Het bedrijf met 50.000 werknemers bestaat uit drie onderdelen: Laundry & Home Care (was- en reinigingsproducten), Beauty Care (schoonheids- en verzorgingsproducten) en Adhesive Technologies (kleefstoffen).

Woningbeheer Betuwe

Een hoger beveiligingsniveau, veel minder handelingen en meer mogelijkheden. Dat verwachtte Paul van den Akker van Stichting Woningbeheer Betuwe van een nieuw salarissysteem. "En dat hebben we ook gevonden in onze samenwerking met ADP. We werken nu met een stevig, goed pakket waarmee we weer een hele tijd vooruit kunnen." 

WishWish: ADP verdient een Pluim

 

Jarenlang besteedde WishWish – bekend van cadeaubon de Pluim – de salarisadministratie uit aan de accountant.

 

We kunnen beter reageren op medewerkersvragen

 

Ons streven was om efficiënter en goedkoper te gaan werken. Dat is gelukt. Door de samenwerking met ADP Managed Services kunnen we nu ook nog een hoger serviceniveau bieden aan onze medewerkers.

WE Fashion

WE Fashion wilde een slag maken op het gebied van efficiency en continuïteit en koos voor uitbesteding - 'wij noemen het outtasking' - van de personeelsadministratie naar ADP. De afdeling wint daardoor ruimte voor de proactieve, servicegerichte HR-taken en bespaart op termijn 0,6 fte.

Van Leeuwen Buizen

De afdeling P&O van Van Leeuwen Buizen regelt vanuit het hoofdkantoor in Zwijndrecht alles rond personeel en salaris voor de in totaal 450 medewerkers in Zwijndrecht, Deventer en Beesd. De salarissen worden al vele jaren verwerkt door ADP.

 

Unisys

Willem van Duijkeren is Payroll Manager bij Unisys en in die functie verantwoordelijk voor de tijdige en foutloze betaling van zo'n 600 salarissen per maand. Salarissen die zijn verdeeld over diverse Unisys-entiteiten.

 

Tronox roemt eenvoud ADP Perman

"Mensen roepen vaak dat ze meer functionaliteit willen. Bij ons was het tegenovergestelde het geval. Wij hebben lang geworsteld met de complexiteit van ons vorige salarispakket. De eenvoud en gebruiksvriendelijkheid van ADP Perman is een verademing".

 

Triangel Groep

De Triangel Groep houdt zich bezig met financieel advies aan particulieren en ondernemingen, vermogensbegeleiding en accountancy. Daarnaast is er het bedrijfsonderdeel ABS; deze letters staan voor Arbeidsvoorwaarden Beheer en Support, een activiteit die volledig is gericht op ondernemers in het MKB tot circa 350 medewerkers.

Theuma

 

"Ik heb echt heel weinig stress van deze overschakeling gehad. Natuurlijk zit er altijd wat extra werk aan voor de P&O-er. Maar dat is niet zo erg. En ik kan wel zeggen dat al onze wensen gerealiseerd zijn."

 

Starwood hotels

Nu de wereldwijde economie weer aantrekt, profiteert ook de hotelsector. Al vijf kwartalen op rij laat de sector groei zien. "De groei zit er weer in en wij hebben niks te klagen," vertelt Marieke Bos, Paymaster van de Starwood Amsterdam Hotels; Hotel Pulitzer en Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center.

Spie

Spie ondersteunt klanten met ontwerp, uitvoering, exploitatie en onderhoud van installaties in de infrastructuur, energie, industrie en gebouwgebonden systemen. Bij Spie werken op dit moment 4500 vaste krachten en 600-1000 flexwerkers. De grootste uitdaging voor SPIE Nederland is het werven van nieuwe medewerkers. HR-directeur Terry Troost: “We zien een enorme krapte op de arbeidsmarkt en iedereen vist in dezelfde pool. Dus wij zullen nog creatiever moeten zijn om de mensen aan ons te gaan binden.”

Software One

 

Onze medewerkers zijn allemaal wel eens ziek, willen vrije dagen en rekenen erop dat elke maand netjes hun salaris wordt gestort. Inclusief commissies en bonussen.

 

Sime Darby Unimills

 

"Met ADP Perman kunnen we vooral veel sneller werken", vindt salarisadministrateur Martin Luijendijk van Sime Darby Unimills B.V.

 

Saint Gobain

Steeds meer bedrijven in de bouw zetten maximaal in op efficiënter werken en een betere stroomlijning van ondersteunende processen. Met deze gedachte is in 2009 het Shared Service Center van Saint-Gobain opgericht en gevestigd in Breda.

 

RAB Groep

Het is druk bij de afdeling Personeel en Organisatie van RAB Groep, vooral bekend van de bouwmarkten Gamma en Karwei. Een team van 4 medewerkers verzorgt de complete personeels- en salarisadministratie.

 

PLUS Retail

 

Bij Plus Retail zijn de HRM-activiteiten in de loop der jaren sterk gegroeid.

 

 

Mastervolt

 

Bij Mastervolt, mondiaal werkend leverancier van energie-systemen voor onder meer de scheepvaart, draait alles om innovatie.

 

Perdis

De huidige positie van ADP in de OpenbaarVervoer-markt wordt sinds kort versterkt door de samenwerking met het Duitse id systeme GmbH. Deze leverancier van tijdmanagementsysteem PERDIS werkt al geruime tijd voor de meeste spelers in deze branche. Recent werd ook een overeenkomst met ADP getekend.

Promese

 

Groot voordeel van ADP Perman in het dagelijks gebruik is de direct toegankelijke database die altijd up to date is.

 

Openlucht Museum

 

Een unieke combinatie van recreatie, educatie, onderzoek en beheer. Dat is het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Achter de bakstenen muur van het entreegebouw gaat een verrassend breed scala aan activiteiten schuil.

 

Nissan

Nissan Motor Parts Center BV (NMPC) had, na het wegvallen van één van de medewerkers op de afdeling Human Resources, direct behoefte aan een ervaren kracht die ook met de bestaande ADP-systemen overweg zou kunnen.

 

Leaseplan

 

De HR-afdeling van LeasePlan Corporation houdt van innovatie. "We zien niet op tegen veranderingen en zijn bereid daar zelf ook de nodige energie in te steken,"

 

Hotel Rozenburg

 

Een gastvrij en comfortabel adres in een bijzondere omgeving. Dat geldt voor Hotel Rozenburg en Hotel Pico. Niet echt groot, wél wereldberoemd! Dat komt door de unieke ligging in het dorp Rozenburg.

 

Jac den Dulk

Aan de kade van de vissershaven in Scheveningen, schuin tegenover de visafslag, staat de fabriek van hofleverancier Jac. den Dulk & Zonen. In het haringseizoen worden hier dagelijks tonnen haring gelost, de specialiteit van Den Dulk. Haring die zijn weg vindt naar vele afnemers in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en zelfs de Verenigde Staten.

Indaver

Indaver wilde moderniseren en onder meer gebruik gaan maken van Employee Self Service en Managers Self Service; kortweg ESS/MSS. De keuze voor ADP Workforce lag daarmee voor de hand.

 

IDTV

 

Ook met de continuïteit van de salarisadministratie zit het door deze aanpak wel goed. Een nieuwe kracht kon direct optreden als vervanger toen de vaste salarisadministrateur door ziekte moest uitvallen.

 

HMSHost

Als er ergens sprake is van een 24-uurseconomie, dan is het wel op onze nationale luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. In 2012 maakten ruim 50 miljoen passagiers dag en nacht gebruik van de vele faciliteiten, waaronder een keur aan horeca-gelegenheden. De eveneens op Schiphol gevestigde organisatie HMSHost is sinds 1967 verantwoordelijk voor de exploitatie van het overgrote deel van deze restaurants en horecapunten.

EBS

 

Sinds 11 december 2011 verzorgt vervoerder EBS het openbaar busvervoer in een belangrijk deel van Noord-Holland. Het nieuwe Nederlandse openbaar vervoerbedrijf EBS koos voor een vernieuwende aanpak.

 

Dutch FLower Group

 

Opererend in een wereldwijd netwerk van leveranciers importeren Green Connect, Rose Connect en OZ Import als leden van de Dutch Flower Group-familie hun specifieke producten en leveren deze aan een breed klantennetwerk.

 

Eaton

Elke dag opnieuw vragen wereldwijd gerenommeerde bedrijven Eaton om advies bij het oplossen van hun meest complexe problemen op het gebied van powermanagement. Eaton levert producten en oplossingen, die betere prestaties koppelen aan een zuiniger brandstofverbruik en minder uitstoot.

Buying4Pets

‘Zelf doen of uitbesteden,' is een overweging die veel organisaties maken als het gaat om de salaris- en personeelsadministratie. Een veelgehoorde opmerking is dat het uitbesteden van processen ervoor zorgt dat medewerkers zich meer op kerntaken kunnen concentreren.

 

Carglass

Met 58 service centers verspreid door het land en een omvangrijke vloot mobiele units is Carglass® een bekend gezicht in Nederland. Het grote netwerk van Carglass® en de ruim 600 medewerkers zorgden tot een paar jaar geleden voor uitvoerend werk voor de HR-afdeling op het hoofdkantoor in Son.

AON

 

Aon werd klant van ADP en besloot met ADP Workforce te gaan werken. Een belangrijke doelstelling daarbij was om HR-processen beter en efficiënter te organiseren.

 

Het Brabants Orkest

 

De hele sores rond salarissen naar ervaren mensen. Een hele zorg minder!

 

 

Anamet

“Aan ons lage debiteurennummer kun je zien dat we al heel lang klant zijn bij ADP. En dat is niet voor niks,” vertelt Bert van Donge, Financieel manager bij Anamet Europe in Amsterdam. “De oplossingen van ADP werken hier uitstekend. Maar bovenal blinkt ADP uit in het verlenen van service!”