Zwitserleven wilde excasso integreren in bedrijfsproces

U weet het...
de klant heeft
altijd gelijk

Zwitserleven wilde excasso integreren in bedrijfsproces

Al sinds 2006 werken Zwitserleven en ADP intensief samen. Dat leidde allereerst tot een effectieve oplossing voor het zo belangrijke excasso-proces van de verzekeraar. ADP verzorgt de excasso – de berekening en uitbetaling - van de pensioenen en andere uitkeringen voor zo'n 60.000 Zwitserlevenklanten én voorziet ze van een duidelijke uitkeringsstrook.

 

Investeren

Door de zeer actieve inbreng van Zwitserleven tijdens de ontwikkeling en implementatie is daarnaast ook een effectieve en complete dienstverlening voor pensioenfondsen en verzekeraars tot stand gekomen. Inmiddels 20.000 klanten krijgen nu ook een ADP-excassostrook.

“We stellen ons graag op als een deskundige partner en zijn bereid om tijd te investeren in de juiste oplossing”, vindt Ronald de Kort, manager van de financiële administratie van Zwitserleven. Door die opstelling heeft Zwitserleven een actieve inbreng gehad bij de discussie over onder meer de inrichting en vormgeving van ADP Excasso.

 

Benchmark

Uitbesteden van het excasso-proces was zo'n 8 jaar geleden een logische keuze voor Zwitserleven. De Kort: “Niet onze core business en echt een activiteit die zich daarvoor leent.” De ‘grote drie' mochten offerte doen. “De oplossing van ADP gaf de doorslag”, vertelt De Kort. “En na een korte doorlooptijd kregen we de zaak draaiend. Het ging vanaf de eerste keer goed.”

Zwitserleven stelt hoge eisen aan haar dienstverleners. De uitstekende relatie met ADP verhinderde de verzekeraar niet om in 2009 nog een uitgebreide benchmark uit te voeren. De Kort: “Het excasso-proces liep zoals gezegd prima. Maar de ondersteuning van onze bedrijfsprocessen kon naar onze mening echt beter. ADP was bereid om samen met ons aan de slag te gaan.“

 

Samengestelde polissen

Zo ontstond een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk systeem met handige functionaliteiten. Concrete voorbeelden zijn de fiatteringfunctie en de efficiënte behandeling van samengestelde polissen met de bijbehorende uitkeringen. Dat leverde veel bruikbare input voor de inmiddels gerealiseerde generieke oplossing.

“ADP Excasso kan daardoor breed ingezet worden het realiseren van excasso voor uiteenlopende pensioen- en verzekeringsproducten”, vindt Rob Landkroon, Manager Uitkeringen & Pensioen services bij ADP. Beide partijen roemen de wederzijdse samenwerking. De Kort: “ We hebben, en dat vind ik belangrijk, een bijzonder goede relatie met de mensen van ADP. Zowel op strategisch als operationeel niveau.”

 

Lokaal of gehost

ADP Excasso kan zowel lokaal geïnstalleerd worden als in een gehoste omgeving. Bij Zwitserleven wordt ADP Excasso gehost. “Op wat problemen met de responsetijd in de beginfase na werkte ook deze oplossing direct uitstekend.” De echte proef op de som kwam toen Zwitserleven onderdeel werd van SNS REAAL. Zonder problemen kon de dienstverlening ingezet worden voor de nieuwe situatie.

 

Innovatie

ADP Excasso is inmiddels in gebruik bij een groot aantal toonaangevende pensioenfondsen en (pensioen)verzekeraars. Zij treffen elkaar in de UPS (Uitkeringen en Pensioen Services) Gebruikersraad. De Kort: “Natuurlijk neemt Zwitserleven actief deel. Ook de uitwisseling met collega's is zeer nuttig.”

Bij die betrokken houding past natuurlijk ook de nodige belangstelling voor innovatie. Toepassingen als de digitale strook speciaal voor uitkeringen en het beschikbaar maken daarvan met behulp van ADP Inzicht staan dus op het wensenlijstje voor de toekomst. “Er blijven altijd verbeteringen te realiseren”, besluit De Kort.

 

Over Zwitserleven

Zwitserleven wil haar klanten het Zwitserleven Gevoel geven. Dat wil zeggen dat we iedereen de kans willen geven om zijn of haar eigen financiële toekomst vorm te geven. Nu en later, op eenvoudige en toegankelijke wijze. Daar maken we ons elke dag hard voor.

Zwitserleven wil dat mensen hun pensioen begrijpen en dat ze een realistisch beeld hebben van wat je financieel gezien kunt verwachten als je met pensioen gaat. Alleen dan kun je de juiste keuzes maken voor je financiële toekomst. Daarom bieden wij een overzichtelijk assortiment van begrijpelijke een eenvoudige producten. Daarnaast bieden wij werknemers inzicht met handige tools en begrijpelijke communicatie. Want als je de juiste besluiten wilt nemen, moet je wel kunnen begrijpen waar het over gaat.

Zwitserleven is ruim honderd jaar actief in Nederland. In 1901 werd Zwitserleven opgericht in Amsterdam als vestiging van de Zwitserse Rentenanstalt, dat later werd omgedoopt tot Swiss Life. Tot april 2008 maakte Zwitserleven deel uit van Swiss Life, in dat jaar werd het overgenomen door SNS REAAL. Per 1 juli 2014 zijn de verzekeringsactiviteiten van SNS REAAL gebundeld in VIVAT Verzekeringen. Op 27 juli 2015 is VIVAT Verzekeringen onderdeel geworden van de toonaangevende Chinese verzekeraar Anbang.
Zie ook www.zwitserleven.nl

 

 

Contact opnemen

* geeft verplicht veld aan

Opmerkingen