Vandaag een vraag betekent vandaag een antwoord

Er is de laatste jaren veel veranderd bij banken en verzekeraars wereldwijd. Eén van de in het oog springende ontwikkelingen in Nederland, was de introductie van het product Banksparen. Dit is een vorm van sparen waarbij het spaarbedrag op een geblokkeerde rekening bij een bank wordt gestort.

Het spaartegoed mag na een bepaalde tijd en voor bepaalde doelen worden opgenomen. Bijvoorbeeld als aanvulling van een pensioentekort. SNS Bank was de eerste bank die een volledig productaanbod voor Banksparen in Nederland aanbood. Mede dankzij ADP.

Complexe administratie

Er komt heel wat bij kijken voordat je als organisatie een product als Banksparen goed kunt aanbieden, vertelt Dennis van Asselt, Teamleider Productbeheer van SNS Retail Bank, waaronder SNS Bank, RegioBank en REAAL Bancaire Diensten vallen. Banksparen is weliswaar een heel transparant product voor klanten, maar de administratie en uitbetaling is behoorlijk complex. Dit gebeurt op onze vestiging in Arnhem, die de backoffice vormt voor de producten betalen, sparen, klantcontact en lenen voor diverse merken van SNS Reaal.

Excasso

De bronapplicatie voor de producten Banksparen en Gouden Handdruk wordt beheerd door SNS Bank zelf. Hierin zijn alle rekeningen opgeslagen. Zodra de producten tot uitkering komen, het excassotraject, wordt een beroep gedaan op ADP. Alle gegevens die van belang zijn voor de daadwerkelijke uitbetaling aan rekeninghouders worden met een interface van ADP overgezet naar het ADP Excasso front end systeem.

Hierin worden de gegevens verrijkt met alle ontbrekende gegevens, die nodig zijn voor de bruto netto uitkering. Alle gegevens worden naar ADP gestuurd waar ze worden verwerkt. ADP maakt de uitkeringsstroken en informeert derde partijen en doet de loonaangifte.

Gezamenlijk project

Sinds de introductie van banksparen in 2008 maakten wij gebruik van ADP Perman. Deze oplossing is echter in eerste instantie ontwikkeld voor organisaties met werknemers in loondienst. Voor onze werkzaamheden is ADP Perman veel te uitgebreid en mist het systeem juist een aantal specifieke kenmerken voor excasso. ADP bood een oplossing met ADP Excasso en gezamenlijk zijn we in een project gestapt om ADP Excasso te introduceren compleet met een interface met ons eigen administratiesysteem. Bij de ontwikkelingsfase heeft ADP een zeer constructieve bijdrage geleverd aan onze dienstverlening.

De experts van ADP en onze IT'ers hebben heel intensief samengewerkt tijdens de ontwikkeling. Ik heb die samenwerking als vruchtbaar en inspirerend ervaren. Het kennisniveau bij ADP is bijzonder hoog, net als het serviceniveau. Vandaag een vraag betekent vandaag een antwoord. Dat zie je wel eens anders bij grote organisaties."

Efficiënte introductie

"Het is prettig om snel te kunnen schakelen met één of twee vaste contactpersonen, die bovendien snel kunnen terugvallen op technische experts als dat nodig is. Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking met ADP heeft gezorgd voor een snelle en efficiënte introductie van de applicatie. ADP had bovendien al ervaring opgedaan met Zwitserleven, ook een SNS REAAL bedrijf, en dat bood veel extra voordelen. Op deze manier hoefden we niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden!

Over SNS REAAL en SNS Bank

SNS REAAL is een Nederlandse dienstverlener op het gebied van verzekeren en bankieren. De ambitie is de favoriete financiële retailspecialist te zijn voor particulieren en het midden- en kleinbedrijf in Nederland. SNS Bank en REAAL Verzekeringen zijn de hoofdmerken. Daarnaast heeft SNS REAAL merken die zich richten op specifieke markten, zoals SNS Property Finance, SNS Regio Bank, ASN Bank, BLG Hypotheken, Zwitserleven en Proteq. SNS Retail Bank richt zich met diverse gespecialiseerde labels en distributiekanalen op betalen, sparen en beleggen, hypotheken en verzekeringen voor consumenten en het midden- en kleinbedrijf. Zie ook www.snsbank.nl

Contact opnemen

* verplicht veld

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
U moet een geldig e-mailadres opgeven.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.

Opmerkingen