Ouwehands Dierenpark Rhenen

Met een klantrelatie van meer dan een kwart eeuw behoort Ouwehands Dierenpark Rhenen tot de zeer trouwe klanten van ADP. Hoe ver de relatie precies terug gaat, weet Medewerker Personeelszaken Gerrie Rijkse niet exact te vertellen. “Maar de relatie bestond in ieder geval al toen ik hier kwam werken en dat is inmiddels 27 jaar geleden,” vertelt de enthousiaste ‘duizendpoot' Gerrie.

Schoolreisjes-seizoen

Met zo'n 100 vaste fulltime, parttime medewerkers en stagiaires en 250 seizoenmedewerkers draagt Ouwehands Dierenpark Rhenen iedere dag zorg voor een uitstekende verzorging van de honderden dieren en voor een avontuurlijke en onvergetelijke ontvangst van de bijna 1 miljoen gasten.

Bezoekers komen van heinde en verre naar Rhenen om de veelheid aan wilde dieren te aanschouwen. Kinderen kunnen zich ook volop vermaken in de grootste overdekte speeltuin van Europa. Samen met haar collega runt Gerrie de afdeling Personeelszaken van Ouwehands Dierenpark en daar is ze bijzonder druk mee.

Zeker nu haar collega door ziekte al enkele maanden afwezig is en het ‘schoolreisjes-seizoen' in volle gang is. Er wordt dan ook continu een beroep op haar gedaan door collega's voor allerlei voorkomende werkzaamheden.

Salarismutaties

Tussen de bedrijven door weet Gerrie even wat tijd te vinden om over haar langjarige ervaring met ADP te praten.

Gerrie: “Die hectiek is hier heel normaal hoor en ik heb er ook helemaal geen moeite mee. Het is geweldig om hier te werken en continu met allerlei zaken tegelijk bezig te zijn. Dat houdt het erg afwisselend. Onze afdeling houdt zich bezig met alles wat er tussen het aannemen en het vertrekken van een medewerker zit. De werving van medewerkers gebeurt door de afdelingen zelf. Wij stellen de contracten op, zorgen voor alles wat met tijdregistratie te maken heeft, verwerken de salarismutaties en zorgen ervoor dat ADP maandelijks onze salarisverwerking kan verzorgen. Hiervoor gebruiken we naar volle tevredenheid ADP Perman, de geïntegreerde online oplossing voor personeelsadministratie en salarisverwerking.”

Sneller werken

Maandelijks worden er bij Ouwehands Dierenpark circa 350 medewerkers verloond. Om dit probleemloos te laten verlopen, zorgt Gerrie ervoor dat de mutaties elke maand tijdig worden verwerkt. Gerrie: “Voor oproepkrachten betekent dat de gewerkte dagen en uren invoeren en verder nieuwe medewerkers en mutaties van vaste medewerkers invoeren. Denk hierbij aan vakantiedagen en salarisaanpassingen. Tijdens een cursus van ADP werd ik gewezen op de handige functionaliteit genaamd ‘bulkinvoer'. Hierdoor kan ik nu veel sneller werken en hoef ik mutaties binnen ADP Perman niet meer medewerker voor medewerker te doen.

Dienstverlening

Gerrie: “Gelukkig staat ADP altijd snel voor ons klaar als we eens ondersteuning nodig hebben. Dat gebeurt overigens niet zo heel veel meer, want na al die jaren zijn we goed thuis in de materie en het pakket. Maar toch, é é n van de sterkste punten van ADP vind ik de dienstverlening. Die is echt top. Anderhalf jaar geleden hebben we nog een vergelijkend onderzoek gedaan met het oog op mogelijke kostenbesparingen. Maar ons vertrouwen in ADP was en is zo groot dat we -op nadrukkelijk verzoek van onze afdeling- hebben besloten om bij ADP te blijven. Juist vanwege de kwaliteit van hun dienstverlening. En wij zijn immers de mensen die er dagelijks mee moeten werken.”

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark Rhenen is één van de bekendste dierenparken van Nederland en is gevestigd op de Grebbeberg in Rhenen. Het park opende zijn deuren in 1932 voor het grote publiek. Jaarlijks genieten bijna één miljoen gasten van een unieke combinatie van mooie, interessante en bedreigde diersoorten, unieke en verrassende dieren- verblijven in een mooie groene omgeving met spannende overdekte speelmogelijkheden en live entertainment voor kinderen. Soortbehoud, natuurbescherming en natuur-beschermingseducatie staan bij Ouwehands Dierenpark hoog in het vaandel. De nieuwste attractie van Ouwehands Dierenpark is Expeditie Berenbos; een bijzondere ervaring rondom bruine beren en wolven.