Professionaliteit, kwaliteit en een hoog serviceniveau

Met 115 medewerkers en 5 locaties is Het Steigertje een middelgrote organisatie voor kinderopvang in het centrum van Rotterdam. Professionaliteit, kwaliteit en een hoog serviceniveau staan bij Het Steigertje voorop. De keuze voor uitbesteding van de salarisadministratie aan ADP is dan een logische.

Softwarelicenties

“Onze organisatie werkt met een servicebureau voor de administratie, de planning, het personeelsbeleid, de financiën en de algemene leiding van de organisatie. Op de locaties kunnen de pedagogisch medewerkers dan al hun aandacht richten op de kinderen. Urenregistratie, facturering en de salarissen worden in onze organisatie centraal geregeld”, vertelt Petra Advocaat, manager Administratie.

Alles Digitaal

Alles gebeurt zoveel mogelijk digitaal. “Ook onze facturen en dat scheelt enorm veel kosten en werk. Na een aanloopperiode zijn alle ouders nu over.” Natuurlijk zijn ook de ADP-loonstroken digitaal. Een bewijs dat je geen bureauwerk hoeft te doen om van dit makkelijke systeem te profiteren.“ Iedereen heeft een computer thuis en anders staat er altijd wel eentje op de locatie waar je even kunt inloggen. We werken nog niet met Employee Self Service, maar wellicht is onze organisatie er in de toekomst klaar voor om ook deze stap te nemen.”

Hoge eisen aan flexibiliteit

De werksoort Kinderopvang stelt hoge eisen aan de flexibiliteit van de organisatie en dus aan de bedrijfsprocessen. De sector heeft te maken met veel parttimers die relatief vaak een beroep doen op verlofregelingen en kende in het verleden ook een relatief hoog ziekteverzuim. Tegelijk zijn er behoorlijke schommelingen in de vraag naar opvang. Door de gunstige toeslagenregeling steeg enkele jaren geleden de vraag naar kinderopvang enorm.

Er kwamen behoorlijk wat nieuwe kinderdagverblijven bij en bestaande kdv's konden het aantal groepen behoorlijk uitbreiden. Nu de opvang door het verminderen van de toeslagen voor veel ouders (veel) duurder is geworden, komen er minder kinderen naar de opvang. Deze ontwikkelingen gelden ook voor Het Steigertje. Petra Advocaat: “We hebben enige tijd geleden dan ook afscheid moeten nemen van een aantal van onze mensen.”

Intensieve klus

Dat betekent ook een behoorlijke druk op de administratie. “Het salarissysteem sluit goed aan maar de medewerkster die met de invoer van gegevens belast is, heeft desondanks maandelijks veel mutaties te verwerken”, vindt Petra Advocaat. Toekomstige ontwikkelingen zullen vooral gericht zijn op het vergroten van de efficiency. “Daarbij blijven we vertrouwen op de service en betrokkenheid van ADP.”

Over Het Steigertje

Het Steigertje is een professionele organisatie en biedt kinderopvang voor kinderen van 0 tot einde basisschoolleeftijd. “Een plek midden in de maatschappij, waar kinderen met veel plezier komen spelen en zich ontwikkelen en waar ouders in alle vertrouwen hun kinderen brengen.” Er werken 115 medewerkers verspreid over 5 locaties in het centrum van Rotterdam.