"Nooit meer achter de feiten aan lopen"

IMpact geeft al 65 jaar maatschappelijk invulling aan alles wat met werk te maken heeft in de regio Kampen en Dronten. Bedrijven en organisaties kunnen er terecht voor productiewerkzaamheden en diensten als catering, postbezorging en groenonderhoud.

Dit werk kan van tijdelijke aard zijn, maar desgewenst neemt IMpact complete productielijnen over. Centraal staat enerzijds het ontzorgen van klanten en anderzijds het helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Partner in sociale zekerheid

IMpact is klaar voor de toekomst. Met een efficiënte en slagvaardig ingerichte organisatie sorteert het voor op de invoering van de Participatiewet. De processen zijn voor een groot deel op orde gebracht, het personeelsbeleid is verder ontwikkeld, de ICT-huishouding en financiële systemen worden zo ingericht, dat ze aansluiten bij de strategie en het beleid. Zo kan IMpact meer dan ooit de rol van Partner in Sociale Zekerheid vervullen.

Zo leert IMpact mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de gewenste arbeidsvaardigheden en helpt ze aan (duurzaam) werk. Henk Duijn, Administrateur en werkzaam op de afdeling Bedrijfsdiensten: "Sinds anderhalf jaar zijn wij bezig met de omschakeling naar een arbeidstoeleidingsbedrijf en houden wij ons veel meer bezig met detachering en begeleid werken. Daartoe zijn we diverse allianties aangegaan. Omdat we minder werk in eigen huis doen en meer bij de bedrijven zelf, hebben we een deel van onze productiehallen verhuurd."

Alles op 1 scherm

Op ambtelijk niveau werken er circa 40 medewerkers bij IMpact. Daarnaast circa 350 mensen op SW-basis en in het kader van Wet Werk & Bijstand. Maandelijks verzorgt Henk de circa 400 verloningen en maakt hiervoor sinds kort gebruik van ADP Perman. "In overleg met ADP zijn wij overgestapt van Pion op ADP Perman.

Vooraf hebben we beide oplossingen grondig vergeleken. ADP Perman biedt een aantal belangrijke voordelen. Zo is de moderne interface heel gebruiksvriendelijk. Alles staat op één scherm waardoor je makkelijk het overzicht kunt behouden. Verder ben ik heel blij met Voorcheck; de mogelijkheid om de salarisverwerking vooraf proef te draaien. Mijn uitgangspunt is altijd de salarisstrook: wat daarop staat is bepalend.

Maar zonder Voorcheck liep ik achter de feiten aan omdat ik fouten pas bij de volgende periode kon corrigeren. Ook het maken, importeren en exporteren van overzichten werkt nu heel efficiënt. Zo ontvangen wij Excel-bestanden van Zilveren Kruis die we eenvoudig als bulk kunnen importeren. Voorheen ging dat poppetje voor poppetje!"

Betaalservice

IMpact heeft ervoor gekozen de maandelijkse salarisbetaling uit te besteden aan ADP. Hiervoor wordt gebruiktgemaakt van de dienst ADP Betaalservice. Henk: "ADP Betaalservice is eigenlijk een logische keuze als je gebruikmaakt van ADP Perman. Het is gewoon een fijn idee als je je geen zorgen hoeft te maken over de (tijdige) betaling van de salarissen en premieafdracht.

Na de betaling ontvangen wij de salarisstroken digitaal. Ook een verbetering ten opzichte van vroeger toen we ze op papier ontvingen en handmatig inscanden. Al met al heeft onze keuze voor ADP Perman gezorgd voor een flinke efficiencyslag. Ik schat dat ik maximaal vijftien procent van mijn tijd aan onze salarissen besteed. Wat een verschil, als je dat vergelijkt met begin jaren '90. Toen was ik hier zeker zestig procent van mijn tijd aan kwijt!

Helpdesk

Net als de meeste andere SW-bedrijven in Nederland maakt IMpact voor de personeelsadministratie gebruik van het pakket COMPAS. Henk: "ADP heeft de koppeling met COMPAS verzorgd en beide oplossingen werken prima met elkaar. Ook wij kunnen goed uit de voeten met ADP Perman, mede dankzij de door ADP verzorgde opleiding.

Ik heb een aantal klassikale trainingen bij ADP gevolgd en er is een ADP-medewerker hier geweest om ons op de werkplek door het systeem te leiden. De basis zit er nu echt goed in! En mocht het nodig zijn, dan neem ik contact op met de helpdesk. Zij helpen je altijd snel en goed."

Over IMpact

IMpact is de organisatie die maatschappelijk invulling geeft aan het hele pallet rond arbeidsontwikkeling en –begeleiding in de regio Kampen en Dronten. Het is de kracht van IMpact mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de gewenste arbeidsvaardigheden te leren, aan het werk te helpen én ze in het werk te begeleiden. De kennis van jobcarving en –coaching en de Sociale Zekerheid komt daarbij goed van pas. Om dit mogelijk te maken werkt IMpact samen met partners, zoals de gemeenten Kampen en Dronten, UWV, scholen, zorginstellingen en het bedrijfsleven.