De gemeente Rotterdam wil een moderne en aantrekkelijke werkgever zijn. Een ondersteunend digitaal HR-systeem is hierbij onmisbaar. Na een uitgebreide Europese aanbestedingsprocedure bleek ADP het meest aantrekkelijke aanbod te hebben gedaan. Gekozen is voor het product Workforce in combinatie met de module R&A - ADP Analytics  - voor de uitgebreide analysetools.

Functionaliteiten

Marcel de Ruiter, projectleider e-HRM gemeente Rotterdam

“Naast de primaire personeelsregistratie en salarisverwerking zijn ook onderwerpen als verlofregistratie, individueel keuzebudget en de personeelsdossiers in scope. Al met al een uitgebreid scala van functionaliteiten die geïntegreerd samenkomen in een digitaal HR-portal.
In de loop van 2018 wordt het aantal functionaliteiten verder uitgebreid met onder andere het proces van In-, Door-, en Uitstroom maar ook Recruitment en Talentontwikkeling.

Complex

De gemeente Rotterdam is door haar omvang met ruim 13.000 medewerkers in verschillende cao’s en enkele duizenden externen een complexe organisatie. De keuze voor een  leverancier die de komende jaren het grootste deel van de HR-werkprocessen gaat ondersteunen is voor Rotterdam en ADP een uitdagende opgave. Het vertrouwen is er dat dit een belangrijke bijdrage gaat leveren aan het moderniseren van de HR-dienstverlening aan de  medewerkers van de gemeente.

Resultaat binnen beschikbare tijd

Naast het bieden van ondersteuning in de werkprocessen van HR is dit nieuwe dienstverleningsconcept ook van invloed op de aard en omvang van het werk van de HR-professionals. Een extra uitdaging vormde de uitwisseling van gegevens met andere systemen en applicaties. Er zijn namelijk  meer dan twintig in- en externe systemen, veel koppelingen en andere vormen van data-uitwisseling. Het project dat hiervoor is ingericht heeft aangetoond dat met een juiste mix van aandacht voor techniek, functionaliteit en de betreffende medewerkers er een gezamenlijk resultaat is neergezet.

Samenwerken

De samenwerking is gebaseerd op partnership waarbij vooral in de voorbereiding, inrichting en implementatie van de eerste functionaliteiten gebleken is dat ADP een toegewijde en deskundige partner is. Wij vertrouwen daarom op een mooi vervolg de komende jaren!”

Ook efficiënter werken?

* verplicht veld

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
U moet een geldig e-mailadres opgeven.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.

Opmerkingen