Snellere processen en efficiënter werken dankzij inzet van e-HRM

De wereld om ons heen verandert en wordt steeds sneller en digitaler. Inwoners en werknemers van de gemeente Heerenveen willen steeds meer zaken zelf regelen en minder afhankelijk zijn van de openingstijden van een afdeling Klantenservice.

De uitdaging

Er wordt meer dan ooit een beroep gedaan op de zelfredzaamheid van de circa 400 medewerkers. De hogere werkdruk bij de gemeente vroeg bovendien om mogelijkheden tot efficiënter werken. Digitaal werken versnelt processen en maakt het werk efficiënter; e-HRM dus!

De belangrijkste doelstellingen van de gemeente Heerenveen bij de implementatie van een nieuw e-HRM-systeem waren:


  • Doelmatiger werken
    Van papieren naar digitale declaraties, digitaal verlofzaken regelen, zorgvuldige  salarisverwerking en accurate salarisuitbetaling.
  • Actuele managementinformatie
    Altijd beschikking over up-to-date cijfers rondom personeelsbegroting, ziekteverzuimcijfers, bezettingsoverzichten (inclusief externe inhuur).
  • Continuïteit salarisadministratie
    Inclusief de optie tot het uitbesteden van de salarisadministratie.

De actie

De wensen en eisen van deze opdrachtgever sloten naadloos aan bij ADP Workforce. Dit innovatieve e-HRM-systeem integreert en ondersteunt alle HR-(deel)processen op efficiënte wijze.

Ook de prijs en de bijbehorende kwaliteit klopten helemaal voor de gemeente Heerenveen. ADP won dan ook de aanbesteding en liet de twee andere aanbieders achter zich.

ADP Workforce

Na een soepele implementatie is ADP Workforce voor de gemeente Heerenveen hét systeem voor de salarisverwerking, verlof en verzuim en de gebruikelijke HR-functies voor in- en uitstroom.

e-HRM modules

De gemeente koos ervoor om ADP Workforce uit te breiden met modules op het gebied van Strategische personeelsplanning, het IKB, Wet Poortwachter, Declaraties, Competentiemanagement en Digitaal Dossier.

Strategisch HR

Er blijft nu meer tijd over voor tactische en strategische HR. De medewerkers gingen er direct mee aan de slag en weten hun weg goed te vinden in ADP Workforce. Ook de twaalf medewerkers van Team P&O zijn enthousiast.

Kostenbesparing

De gemeente Heerenveen is helemaal klaar voor de toekomst. Ondanks de uitbreiding van het aantal modules, kon er een structurele jaarlijkse kostenbesparing gerealiseerd worden van ruim € 25.000,- omdat er veel minder functioneel beheer noodzakelijk is.

ADP is een grote, internationale organisatie, maar de samenwerking is heel persoonlijk. Geert Dijkstra, Concernadviseur HRM / projectleider e-HRM

Ook efficiënter werken?

* verplicht veld

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
U moet een geldig e-mailadres opgeven.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.

Opmerkingen