U weet het...
de klant heeft
altijd gelijk

ADP regelt alles voor ons!

Op het terrein van de voormalige vliegbasis Soesterberg is eind 2014 het prachtige Nationaal Militair Museum (NMM) officieel geopend door Koning Willem-Alexander. Het compleet nieuwe gebouw ligt in een bijzonder natuurgebied en herbergt een indrukwekkende collectie tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters. Verder is er te zien hoe Nederland door de eeuwen heen is verdedigd; vanaf de eerste helm tot en met de technieken van de toekomst.

 

Overkoepelende stichting

Het NMM is onderdeel van de Stichting Defensiemusea (SDM) waarvan ook het Marinemuseum, het Marechausseemuseum en het Mariniersmuseum onderdeel uitmaken. In totaal zijn er zo'n 70 medewerkers in dienst bij de verschillende musea en de overkoepelende stichting, die kantoor houdt in het NMM. Eé n van hen is Susanne van Wonderen. Als Medewerker P&O houdt zij zich samen met een collega bezig met alle voorkomende werkzaamheden op personeelsgebied.

 

Dubbele transitie

Susanne: “Onze samenwerking met ADP bestaat al jaren. Sinds 2014 maken wij gebruik van ADP Workforce Easy in combinatie met Managed Services en ADP Betaalservice. Voor ons betekende dat een dubbele transitie. Enerzijds gingen we met een nieuwe ADP-oplossing werken, anderzijds moest er administratief van alles gewijzigd worden door de oprichting van de stichting en het samengaan van de musea. Denk aan nieuwe klantnummers, het opschonen van het bestand en het opnieuw inrichten van de administratie. Dat was een flinke onderneming, maar we hebben er geen spijt van.

Alles is nu perfect en het was fijn om met een schone lei te beginnen. Wij werken dan ook graag met ADP Workforce. Het is een gebruiksvriendelijke oplossing met een moderne interface. Alles is zeer visueel, waardoor je er op intuïtieve wijze mee werkt. Medewerkers kunnen in ADP Workforce via ESS (Employee Self Service) zelf hun basisgegevens aanpassen. De andere gegevens zoals wijzigingen in dienstverbanden, contracten en verlof doen wij zelf.”

 

Minder inhoudelijke kennis salarisadministratie nodig

Stichting Defensiemusea heeft een zeer platte organisatiestructuur. De medewerkers bestaan uit conservatoren en medewerkers ten behoeve van evenementen, beheer, behoud en educatie. Naast de Directie zijn er nog P&O, Finance, Adviseur Bedrijfsvoering en Adviseur Marketing en Sales, die onderdeel zijn van het Bedrijfs-bureau SDM. Susanne: “Wij hebben er bewust voor gekozen om zo min mogelijk uitvoerende aspecten van de personeels- en salarisadministratie in eigen huis te doen.

Daarom is de Managed Services-propositie van ADP in combinatie met ADP Workforce een goede keuze. Het grote voordeel van Managed Services is dat we binnen onze organisatie veel minder inhoudelijke kennis nodig hebben. Die kennis heeft ADP en wij kunnen er altijd gebruik van maken. Een telefoontje of e-mailtje volstaat en we hebben een antwoord of het wordt geregeld. Kortom, gemak, snelheid en altijd de juiste inhoudelijke kennis beschikbaar!“

 

Strategie en beleid

Om elke salarisronde vloeiend te laten verlopen, stuurt ADP voor elke periode een timetable naar Stichting Defensiemusea met alle belangrijke data. Susanne: “Op basis van deze tabel weten wij precies wanneer we de mutaties moeten aanleveren. Aan het begin van de maand leveren we het bestand aan bij ADP en ontvangen wij de proefstroken retour. Die controleren we vervolgens en als alles klopt, verzorgt ADP de definitieve salarisverwerking.

Daar hebben wij verder geen omkijken meer naar. En omdat wij ook gebruikmaken van ADP Betaalservice, weten we zeker dat de salarissen en de betalingen aan de fiscus tijdig en correct uitgevoerd worden. ADP is een zeer professionele en ervaren partij, die eigenlijk alles voor ons regelt. Zodat wij ons maximaal kunnen richten op strategie en beleid.”

 

Over Stichting Defensiemusea

Stichting Defensiemusea (SDM) is opgericht op 1 juli 2014 en vormt de overkoepelende organisatie van de vier Defensiemusea in Nederland. Het Nationaal Militair Museum (NMM) belicht de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht in verleden, heden en toekomst, met extra aandacht voor de collecties van landmacht en luchtmacht. In het Marinemuseum ervaren bezoekers het verleden en het heden van de Nederlandse marine.

Het Museum der Koninklijke Marechaussee is het oudste politiemuseum van Nederland en vertelt het verhaal van de oprichting van het Corps de Maré chaussé e in 1814 tot het Wapen der Koninklijke Marechaussee van vandaag. Het Mariniersmuseum geeft de marinier een gezicht met behulp van tentoonstellingen, schoolprogramma's, activiteiten in de vakanties en online verdieping.