Payroll Group werkt al ruim 10 jaar nauw samen met ADP. Algemeen Directeur Marco Wijling kijkt met tevredenheid terug op deze lange samenwerking en is positief over de toekomst. Zeker nu de branche aan het veranderen is. "Steeds meer organisaties kiezen ervoor om hun salaris- en personeelsadministratie voor het grootste gedeelte uit te besteden." 

De uitdaging

Marco Wijling: “Wij zien dat organisaties steeds meer te maken krijgen met toenemende regelgeving, administratieve lastendruk, complexiteit en kennisschaarste. Met als gevolg dat ze zich juist minder kunnen toeleggen op hun kerntaken. Om klanten te ontzorgen bieden wij verschillende oplossingen om de personeels- en/of salarisadministratie geheel of gedeeltelijk uit te besteden. Uitgangspunt daarbij is dat de klant kosten kan besparen, continuïteit realiseren en meer aandacht besteden aan de ontwikkeling en uitvoering van HR-beleid."

De actie

“Omdat wij al 10 jaar nauw met ADP samenwerken, zijn wij goed bekend met de oplossingen en de organisatie. ADP staat voor kwaliteit, ervaring en deskundigheid. Ik vertrouw mijn klanten met een gerust hart toe aan ADP. De laatste jaren is de loonstrook steeds eenvoudiger geworden. Fijn voor werknemers, maar het betekent ook dat de systemen complexer worden, doordat inhoudingen naar de werkgever verschuiven. En doordat er steeds meer geautomatiseerd wordt, blijft er minder handwerk over. Wij zijn dan ook steeds minder uitvoerend bezig en transformeren naar een kennisorganisatie, die alles overziet, controleert en adviseert."

Het resultaat

“Ondanks de omvang van ADP en het feit dat het een beursgenoteerde marktleider op het gebied van personeels- en salarisadministratie is, ervaren wij de samenwerking juist als persoonlijk. Wij hebben vrijwel dagelijks contact met de Serviceafdeling van ADP en die contacten verlopen altijd prima. Je hoeft nooit lang te wachten en ook met de inhoudelijke kennis zit het heel goed. Je weet bovendien vooraf dat je je absoluut geen zorgen hoeft te maken over cao’s en andere wet- en regelgeving. ADP onderscheidt zich ook in die inhoudelijk kennis." 

De klant kan kosten besparen, continuïteit realiseren en meer aandacht besteden aan HR-beleid. Marco Wijling, Algemeen Directeur Payroll Group