Adequaat advies Efficiënte HR-oplossingen Focus op Talentmanagement

Toegevoegde waarde creëren is de belangrijkste uitdaging in de sector groothandel. Door schaalvergroting, internationalisering en vergaande automatisering zijn daarvoor andere competenties nodig dan in het verleden.

Nieuwe HR scope

Dat vereist een nieuwe scope, ook van HR. De kernbezetting van bedrijven daalt, maar de behoefte aan gekwalificeerde IT-medewerkers, technisch personeel en commercieel/technisch talent groeit. Wat HR nodig heeft is adequaat advies, efficiënte HR-oplossingen en nóg meer focus op talentmanagement.

Internationale en one-stop-shop ambities

Nederland is een relatief kleine afzetmarkt met beperkte groeimogelijkheden. Ook de concurrentie neemt toe. Schaalvergroting en internationalisering biedt kansen. Steeds meer bedrijven zetten in op one-stop-shopping om klanten te ontzorgen met een volledig en/of aansluitend assortiment. Afzet in het buitenland lonkt, zowel voor producten als kennis en innovatie. De mogelijkheden zijn er, maar ze hebben impact op bestaande systemen, medewerkers en management.

Kansen door ketenintegratie en automatisering

Integratie, zowel voor- als achterwaarts, is het antwoord op concurrentie in de keten. Ook hechtere samenwerking in de supply chain biedt kansen. Door processen te automatiseren, van voorraadbeheer tot klantinformatie, is er winst te behalen. IT is het sleutelwoord, zeker wanneer operational excellence noodzakelijk en voor wie inzet op big data.

Kansen

  • Groeiende export
  • Veranderend koopgedrag
  • Financiering van de supply chain
  • Klantgedrag voorspelen met big data
  • Meer efficiency door automatisering

Bedreigingen

  • Instabiel economisch klimaat
  • Verschuiving handelsblokken (BRIC)
  • Druk op cash flow door oprekking betalingstermijn
  • Meer concurrentie door branchevervaging
  • Financiering debiteuren en voorraad

Meer en andere werkgelegenheid

Tijdens de crisis is de werkgelegenheid in de sector blijven groeien. Het UWV verwacht dat de groei doorzet, maar minder hard. Ook wordt een toename van het aantal zelfstandigen verwacht. De groothandel kent relatief lange dienstverbanden en daarmee een lagere externe mobiliteit. De hogere segmenten ontwikkelen zich qua vacatureaanbod beter.

Ondanks dat de werkgelegenheid op peil blijft, wordt de kernbezetting beperkter. Outsourcing wint aan populariteit. Het soort functies verandert daarmee ook; er is meer behoefte aan gekwalificeerde IT-medewerkers, technisch personeel en commercieel/technisch talent.

Internationale partner voor nieuwe HR-behoeftes

Door centralisatie van processen en locaties, multichannel-strategieën, internationalisering en automatisering op de HR-afdeling verandert ook de rol van HR. Als internationale HR-partner met veel ervaring in uw sector staat ADP u terzijde met adequaat advies en efficiënte oplossingen voor HR en Payroll. Internationaal georiënteerde oplossingen die real-time inzicht bieden, administratieve HR-processen vereenvoudigen en meer tijd creëren voor focus op HR-beleid en talentmanagement. Maakt u kennis met onze HR-plossingen.

Contact opnemen

* verplicht veld

010 459 8644
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
U moet een geldig e-mailadres opgeven.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.

Opmerkingen