Het is een algemene misvatting dat alleen grote bedrijven de payroll uitbesteden of samenwerken met een leverancier van payrollverwerking. In werkelijkheid moeten veel bedrijven zich opnieuw gaan buigen over hoe zij met de payroll omgaan. Hier zijn enkele veelvoorkomende scenario's die ertoe leiden dat bedrijven ervoor kiezen om hun payroll te besteden:

  1. Een horecabedrijf dat verwacht dat de omzet tijdens de feestdagen zal stijgen en daarvoor tijdelijk personeel of uitzendkrachten moet inzetten
  2. Een bedrijf dat personeel moet uitzenden voor het vestigen van een nieuw kantoor in een nieuwe markt en daarvoor mensen nodig heeft die de lokale wetgeving begrijpen
  3. Een bedrijf dat een nieuwe bonusregeling wil invoeren voor senior personeelsleden en meer inzicht nodig heeft in wat dit betekent vanuit een fiscaal oogpunt

Deze bedrijven kunnen allemaal payrollsoftware gaan gebruiken, of samen met een partner een deel van of al hun payrollprocessen uitbesteden.

Het ligt er aan wat voor uw bedrijf nodig is:

1. Ik heb een gemengd personeelsbestand/heb flexibele arbeidskrachten nodig (vaste werknemers en tijdelijke of seizoensgebonden medewerkers)

Software die intern wordt beheerd
Niet alle payrollsoftware is geschikt voor een gemengd personeelsbestand. Payrollsoftware moet worden geïntegreerd met uw tijdregistratiesoftware, om accuraat te kunnen werken voor zowel vaste als tijdelijke medewerkers. Zelfs als uw software het aan kan, kan het voor uw payrollmedewerkers lastig zijn als u snel veel nieuwe tijdelijke medewerkers moet aannemen.

Het uitbesteden van payroll (verwerking of volledige uitbesteding beschikbaar)
De tijdmodules van ADP worden geïntegreerd met uw belangrijkste payroll, zodat al uw betalingscontracten op één plaats worden opgeslagen en afgehandeld.

2. We verwachten nieuwe wetgeving in de markt (en) waarin mijn bedrijf actief is

Software die intern wordt beheerd
Payrollteams moeten up-to-date blijven met de actuele en veranderende wetgeving op verschillende markten en met hoe die van invloed is op uw payrollopzet. Als u dat aan één of twee personen overlaat, maakt dat uw bedrijf kwetsbaar voor menselijke fouten. Daarnaast heeft u te maken met een enorme lacune in uw wetgevingskennis op het moment dat een lid van het payrollteam vertrekt of uitvalt in verband met ziekte.

Het uitbesteden van payroll (verwerking of volledige uitbesteding beschikbaar)
ADP heeft payroll-experts in meer dan 100 landen, dus u bent altijd op de hoogte van de wetgeving. Als er nieuwe wetgeving komt, investeert ADP voldoende tijd om daarmee bekend te worden en de nodige wijzigingen aan te brengen, zodat u zich kunt concentreren op de kerntaken binnen uw bedrijf. 
Lees meer over compliant worden

3. Ik wil verschillende soorten informatie automatisch integreren in mijn payroll - zoals bonussen, inhoudingen, kosten en vakantie

Software die intern wordt beheerd
Niet alle payroll laat zich automatisch integreren met financiën en HR. Als uw software dat niet kan, kan het zijn dat u uiteindelijk met een aantal verschillende systemen moet werken, wat behoorlijk verwarrend kan zijn. Hierdoor zijn uw werknemersgegevens verspreid opgeslagen in verschillende systemen, wat een potentieel gegevensbeveiligingsrisico met zich meebrengt.

Het uitbesteden van payroll (verwerking of volledige uitbesteding beschikbaar)
ADP heeft een reeks add-ons voor hun payrolldiensten waarmee u prestatiebetalingen kunt berekenen en afwezigheid en vakantiedagen geautomatiseerd kunt bijhouden. Dat betekent dat u uw gegevens slechts eenmaal hoeft in te voeren, waardoor u elke maand tijd bespaart en u maar een leverancier hoeft te bellen bij eventuele problemen of vragen.

4. Ik wil mijn bedrijf uitbreiden naar nieuwe markten

Software die intern wordt beheerd
Controleer eerst of uw softwareleverancier in de nieuwe markt opereert. Controleer of de softwareleverancier over de lokale expertise beschikt die nodig is om u te kunnen ondersteunen. Wat als u uw medewerkers in verschillende valuta betaalt? Met welke lokale wetgeving moet u rekening houden? Als u de payroll intern houdt, moet u zich met al deze dingen bezighouden.

Het uitbesteden van payroll (verwerking of volledige uitbesteding beschikbaar)
Als u snel wilt uitbreiden naar andere markten, hebt u sterke platforms en deskundige mensen nodig om de payroll soepel te laten verlopen. ADP regelt de payroll van expats, lokale werknemers en is op de hoogte van de nuances van de wetgeving en payrollvereisten op de markt, zodat u eenvoudig kunt uitbreiden.
Lees meer over payrollmogelijkheden over de grenzen heen

Contact opnemen

* verplicht veld

010 459 8644
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
U moet een geldig e-mailadres opgeven.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.

Opmerkingen

Wanneer u dit formulier invult gaat u akkoord , dat ADP contact met u kan opnemen over haar producten, diensten en aanbiedingen, in overeenstemming met onze Privacyverklaring voor zakelijke contacten.