Maatschappij

Maatschappij

Associate and Community Engagement

Zeer betrokken en diverse medewerkers vormen de basis voor het opbouwen van een beter bedrijf en een betere wereld. ADP steunt ook de betrokkenheid van medewerkers bij andere activiteiten die in hun gemeenschappen een positief effect hebben. Hiertoe behoort uiteraard ook vrijwilligerswerk.

 
 

ADP ondersteunt VOKK

Sinds 2016 zijn ADP en de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) partners. Medewerkers van ADP kozen in 2016 in het kader van MVO voor VOKK als goed doel waarvoor met diverse activiteiten zoveel mogelijk geld bijeen wordt gebracht. Maar niet alleen geld is belangrijk, ook -juist- het ondersteunen op andere vlakken helpt de VOKK. Zoals initiatieven op het gebied van belastingzaken, rechten en plichten van ouders met zieke kinderen en hen te informeren tot en met het schilderen van het kantoor van de VOKK.

 
 

Over VOKK

Jaarlijks wordt in Nederland bij ongeveer 550 kinderen tot achttien jaar kanker vastgesteld. Kanker brengt angst en onzekerheid met zich mee, voor kind en gezin. Niet alleen tijdens de behandeling, maar ook daarna. En als een kind overlijdt, grijpt dat diep in op het leven van zijn ouders en broers en zussen. Dan is het fijn om steun en informatie te krijgen en ervaringen met anderen te delen.

Daarvoor is de VOKK opgericht en werken zij sinds 1987 aan de beste zorg, nazorg en begeleiding voor kinderen met kanker en hun gezin in alle fasen. Door het delen van ervaringen maar ook door het ontwikkelen van initiatieven en activiteiten om kinderen en gezinnen te steunen, zoals de KanjerKetting.

 
 
 

Unicef-geef-een-dag voor medewerkers

ADP bood in 2016 voor het eerst ondersteuning aan UNICEF voor de campagne Geef-een-dag. In oktober ging deze campagne als pilot live binnen ADP Nederland. Door de donaties van onze medewerkers kunnen 44 kinderen gered worden van ondervoeding; 3.080 kinderen DTP inentingen krijgen of drinken 242 kinderen een jaar lang schoon drinkwater.

 
 

UNICEF-geef-een-dag voor klanten

ADP ontwikkelde voor klanten gebruiksvriendelijke mogelijkheden om door medewerkers voor het goede doel verkochte dagen te verlonen. Ook zo draagt ADP bij aan maatschappelijk verantwoorde, innovatieve initiatieven.

Lees ook de website van Unicef

 
 
 

Heerlijke chocoladeletters

Dankzij de personeelsvereniging lag een heerlijke chocoladeletter en een doosje chocolade klaar voor alle leden. Op initiatief van ADP-ers Marco en Michelle zijn rond Sinterklaas heel veel chocoladeletters verzameld. Zij hebben met dit lekkers de broertjes en zusjes van kinderen met kanker blij gemaakt. Die hebben het immers ook moeilijk en kunnen best wat extra aandacht gebruiken.