Contact

Contact

hr_services

Contact

Ik wil contact met een ADP expert

 

Tijdelijk tekort aan personeel opvangen

Voor veel werkgevers is het inzetten van (jonge) vakantiewerkers een goede oplossing om een tijdelijk tekort aan personeel of piekdrukte op te vangen. Veel werkgevers denken er wellicht vrij gemakkelijk over, maar juridisch bestaan vakantiewerkers helemaal niet! 

 
 

Arbeidscontract

Er is ook bij vakantiewerkers gewoon sprake van een arbeidscontract van tijdelijke aard. En net als bij overige werknemers heeft u te maken met allerlei juridische bepalingen. Leg daarom goed vast wat u met elkaar heeft afgesproken. Om alle risico’s zo veel mogelijk uit te sluiten huren veel werkgevers dan ook uitsluitend vakantiewerkers in via een uitzendbureau.

Voor die werkgevers die zelf vakantiewerkers in dienst nemen hierbij als steuntje in de rug een overzicht van de aandachtspunten bij het inzetten van vakantiewerkers.

 
 

De verleiding is wellicht groot om geen schriftelijke arbeidsovereenkomst aan te gaan. Toch is dat niet verstandig.

Bij vakantiewerk gaat het meestal om jongeren onder de 18 jaar. Deze groep mag alleen onder bepaalde voorwaarden werken.

Voor thuiswonende kinderen <16 jaar maakt het niet uit wat er wordt (bij)verdiend. De ouders krijgen gewoon kinderbijslag.

Omdat er ook fiscaal sprake is van een werknemer moeten werkgevers aan alle administratieve verplichtingen voldoen bij vakantiewerkers.