Tijd en aanwezigheid registreren in de praktijk > urenregistratie, personeelsplanning | ADP

Tijd en aanwezigheid registreren
in de praktijk

Van uren vastleggen naar workforcemanagement

De ouderwetse prikklok - de oervorm van urenregistratie - legde lang geleden de basis van wat we nu workforcemanagement noemen. Inmiddels gaat het veel verder dan alleen maar tijdregistratie en personeelsplanning.

 
 

Workforce-management

Veel succesvolle organisaties zien workforcemanagement als cruciaal voor hun prestaties. Ze worden hierbij gesteund door onderzoek waaruit blijkt de winst per FTE met wel 30 procent kan stijgen. Werken aan workforcemanagement betekent dat je aandacht besteedt aan tijdsregistratie, personeelsplanning, rapportages en koppelingen met andere platformen.

 

Verlofregistratie

Elk HR-systeem biedt employee self service-mogelijkheden voor verlofregistratie. Medewerkers kunnen simpel vanaf hun mobiel verlofdagen raadplegen en aanvragen. Maar die afwezigheid kan een grote (financiële) impact hebben op de organisatie die kan oplopen tot wel 38% van de totale loonsom.

 

Personeelsplanning

De juiste werknemer voor de juiste klus op de juiste tijd. Dat is een absolute voorwaarde om tot maximale productiviteit te komen. Een geautomatiseerd planningssysteem doet veel meer dan roosterplanning. Het sluit aan op - of maakt deel uit van - het HR-systeem van je organisatie.

 
 

Tijdsregistratie: leren van inzicht

Een modern tijdsregistratiesysteem kan niet alleen registreren waar een werknemer is, maar ook met welke taken deze zich bezighoudt en hoelang. Zo vormt het niet alleen de basis van de salarisadministratie maar geeft het ook inzicht in de organisatie  en de effectiviteit van het bedrijfsproces.

 
 

Na het lezen van deze publicatie weet je onder meer

  • Hoe workforcemanagement kan bijdragen tot betere prestaties, tot wel 31 % meer winst per FTE
  • Hoe belangrijk inzicht in gepland en ongepland verlof is
  • Waar je op moet letten bij de selectie van een nieuw planningsysteem
 
 

Download deze publicatie

* geeft verplicht veld aan