Hoe Werk Verandert 2.0

Hoe Werk Verandert 2.0

Verschil in opvattingen werknemers en werkgevers

Het onderzoek "Hoe Werk Verandert 2.0: De ik- versus ons-mentaliteit", uitgevoerd in 13 landen onder werknemers én werkgevers, probeert te begrijpen waarom werknemers beslissen om te blijven of ergens anders naartoe te gaan. Het rapport biedt een kijkje in de gedachten van werknemers en hun werkgevers: wat denken ze over elkaar te weten en wie hecht waarde aan wat.

 
 

Korte vs. lange termijn

Uit de resultaten van het onderzoek komt een verschil in opvattingen naar voren tussen werkgevers en werknemers over belangrijke factoren als talentmanagement, werving en retentie en bedrijfsprestaties.

Werknemers concentreren zich op de dagelijkse bezigheden, wat vandaag voor hen belangrijk is en wat hun werk beïnvloedt. Werkgevers richten zich daarentegen meer op het grote geheel en de lange termijn. Ze vragen zich af hoe het bedrijf ervoor staat en hoe goed de carrièrepaden op de lange termijn zijn uitgedacht.

 
 

Nederlandse werknemer vaker eens met zijn baas dan Europese collega

Nederlandse werknemers kunnen het op veel fronten goed vinden met hun baas ten opzichte van hun Europese collega’s. In vergelijking met andere Europese landen is in Nederland een kleinere kloof tussen de meningen en verwachtingen. Lees het hele persbericht 

 
Klik voor een vergroting van de infographic
 

Nederlandse werknemers actief op zoek naar nieuwe baan

Ruim een kwart (27%) van de Nederlandse werknemers is actief op zoek naar een nieuwe baan. Dat is iets meer dan Europese collega’s. Bijna twee derde vindt dat zoiets als baanzekerheid niet meer bestaat. Lees het hele persbericht >>

 
 

Blijf HR-beleid vernieuwen

Het rapport roept HR-professionals op om niet simpelweg het bedrijfsbeleid voor talentmanagement te volgen, maar om het beleid te blijven vernieuwen en afstemmen op een menselijkere ervaring, want dat komt het héle bedrijf ten goede.

Het rapport van het ADP Research Institute® biedt naast nuttige inzichten in de regionale verschillen ook aanknopingspunten voor nieuw HR-beleid.

 
 
 

Concurreren als 63% van je medewerkers denkt aan weggaan

De arbeidsmarkt wordt steeds krapper, de lonen vertonen een stijgende lijn en terwijl werkgevers het in het recente verleden ‘voor het zeggen hadden’ is er een duidelijke verschuiving aan de gang. Op dit moment hebben werknemers de regie.

 
 

Download het onderzoek 'Hoe Werk Verandert 2.0'

* geeft verplicht veld aan