Hoe werk verandert

Wereldwijde werktrends en de invloed op mensen

Werken verandert sneller dan ooit tevoren. Werknemers willen naast meer autonomie, keuzevrijheid en flexibiliteit ook toegang tot realtime educatie. Tegelijk hechten ze aan stabiliteit en doen ze het liefst zinvol werk.

 
 

Opmerkelijke verschuivingen

Deze vijf overkoepelende trends - vrijheid, kennis, stabiliteit, zelfmanagement en zingeving - sturen de wereldwijde verandering van de manier waarop we werken. Een transformatie waarbij technologie een sleutelrol vervult en die overwegend als positief wordt ervaren.

Technologie stelt ons in staat om ons werk vanaf iedere locatie te doen. Tegelijk bedreigt al die techniek volgens veel deelnemers aan het onderzoek de banen van mensen die herhalend werk doen. Ook HR-afdelingen worstelen nog met de praktijk van het in dienst nemen van internationale werknemers of het werkelijk verbonden houden van externe teams.

 

Aandacht voor zingeving

Om succesvol te kunnen blijven, moeten werkgevers allereerst hun werknemers de nodige vrijheid en ruimte voor samenwerking bieden.  Meer aanbevelingen: neem de zorgen van werknemers over hun baanzekerheid serieus en biedt ze mogelijkheden om zinvol werk te doen.

Dit blijkt uit Evolution of Work, een mondiaal onderzoek naar werktrends dat ADP Research Institute® heeft uitgevoerd onder 2000 mensen in 13 landen. Het rapport biedt naast nuttige inzichten in de regionale verschillen ook aanknopingspunten voor nieuw HR-beleid.

 
 

Wereldwijde ontwikkelingen en behoeften in beeld

Om te begrijpen wat de invloed is van werktrends op de werkvloer, heeft ADP Research Institute® (ADP RI) onderzoek uitgevoerd onder werkgevers en werknemers in Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië-Pacific. Dit onderzoek biedt niet alleen inzicht in opkomende werktrends, maar ook in de behoeften van werknemers.

Deze benadering schetst een beter langetermijnbeeld. Dat maakt het ook mogelijk vooruit te blikken naar de nieuwe grenzen van het werken in de wereld en hierop in te spelen.

 
 

Download

* geeft verplicht veld aan