Slimme software en efficiënte processen voor kinderopvang

Cruciaal voor kinderopvang: slimme systemen en processen

Wijzigende regelgeving, hogere kwaliteitseisen, kleinere budgetten en de roep om aantoonbaar betrouwbaar en goed opgeleid personeel: de kinderopvangbranche staat onder druk. Ouders eisen flexibiliteit en veiligheid maar blijven weg wanneer de kosten te hoog oplopen. Hoe bindt u hen aan uw kinderdagverblijf en hoe zorgt u voor continuïteit door de instroom van nieuwe gezinnen? Heeft u voldoende inzicht in de competenties van uw medewerkers om de kwaliteit van de opvangen te kunnen garanderen?

Dat vraagt om gebruiksvriendelijke ondersteuning die u het noodzakelijke inzicht in (loon)kosten, beschikbaarheid en competenties van uw medewerkersbestand kan leveren.

ADP levert de oplossing voor uw HR- en salarisadministratie die vanzelfsprekend naadloos gekoppeld kan worden aan uw kind- en roosterplansysteem. Met de gebruiksvriendelijke rapportagemogelijkheden van ons systeem houdt u de vinger aan de pols.

ADP voor kinderopvang in het kort

Complete en gebruiksvriendelijke oplossingen voor salaris- en personeelsadministratie en HR-ondersteuning. Dat betekent:

  • Integratie met uw bedrijfsvoering en kind- en roosterplanners.
  • Altijd online toegankelijk, ook via mobiele telefoon of tablet.
  • Uw team kan zelf beschikbaarheid, verlof en verzuim invoeren.
  • Direct inzicht in managementinformatie zoals (flexibele) urenregistratie, (loon)kosten per vestiging, verzuimcijfers en verlofsaldo’s, maar ook in opleidingen en vaardigheden.

ADP ondersteunt u 24/7 online en met de inzet van gecertificeerde payroll-experts. U kunt ook uw  complete salaris- en HR-administratie aan ADP uitbesteden. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Sturen met de juiste cijfers en informatie

Het aantal ouders dat gebruikmaakt van kinderopvang stijgt sinds 2015 weer. Wel is het aantal medewerkers de afgelopen jaren juist afgenomen. Dat betekent dat u de bedrijfsvoering van uw kinderopvangorganisatie verder moet stroomlijnen. Daarnaast is het belangrijk om goede kwaliteit te blijven leveren.

Leid(st)ers inplannen met een kindplansysteem is niet meer voldoende, ook de kwaliteit van uw primaire processen en de kwaliteit en samenstelling van uw personeel moet verbeteren. Wilt u tijdig kunnen bijsturen, dan is direct inzicht in hun opleidingen, diploma's en vaardigheden, maar ook in de (loon)kosten per vestiging, verzuimcijfers en verlofsaldo’s noodzakelijk. Dat kan alleen met een oplossing die aan uw kind- en roosterplanner gekoppeld is en voorzien van HR-functionaliteiten. ADP biedt u deze complete geïntegreerde oplossing én de juiste ondersteuning.

Flexibilisering van arbeid vereist moderne ICT-oplossingen

Er is vaak flink in uw personeelsbestand gesneden de afgelopen jaren. Een optimale kind/leidsterratio verschilt vaak van dag tot dag. Deze belangrijkste stuurfactor voor het primaire proces is een tijdrovende (dag)taak geworden. Als u uw (parttime) medewerkers zelf eenvoudig hun beschikbaarheid en verlof laat registreren in onze mobiel toegankelijke cloudoplossing, wint u veel tijd. Kijk daarnaast ook kritisch naar de invulling van staffuncties. Door het uitbesteden van ondersteunende, vaak administratieve werkzaamheden, maakt u vaste kosten flexibel en speelt u direct in op krimp en groei van uw kinderdagverblijf.

Kwaliteitsmonitoring bij vaste en flexibele krachten

In het belang van de kinderen streeft u naar zo min mogelijk verschillende leid(st)ers op één groep. Maar tijdens de piekmomenten heeft u naast vaste krachten ook flexibel inzetbare kinderleid(st)ers nodig met korte contracten. Hoe overtuigt u de ouders dat ook deze medewerkers goed functioneren en correct worden ingepland, zonder dat dit ú extra werk oplevert?

Met een goede koppeling kunnen zowel uw vaste als uw flexkrachten zelf hun beschikbaarheid, verlof en ziekte registreren. Deze invoer koppelen we aan de voor u zichtbare gegevens over het functioneren in de geïntegreerde HR-module. Zo kunt u de kwaliteit optimaal monitoren en bijsturen.

Verzeker u van gekwalificeerde, betrouwbare medewerkers

Integere en gekwalificeerde pedagogisch medewerkers zijn de basis voor het vertrouwen van ouders in uw organisatie. De gebruikelijke 'Verklaring Omtrent Gedrag'  volstaat door ernstige incidenten in de kinderopvangbranche niet meer. Kies daarom voor een preventieve screening van zowel vaste als tijdelijke kandidaat-kinderleid(st)ers, potentiële managers, ondersteunend personeel en zelfs vrijwilligers.

U toont ouders hiermee aan alles te doen voor de veiligheid van hun jonge kinderen. Ook al denkt u de kandidaat zelf goed te kunnen inschatten, een screening vooraf helpt risico’s en imagoschade voor uw organisatie te voorkomen. ADP zorgt voor zekerheid met een efficiënte screening.

Meer efficiëntie met moderne salaris- personeels- en HR-sytemen

Deze tijd vraagt om automatiseren, integreren, optimaliseren en waar nodig outsourcen van processen. Met moderne, mobiel toegankelijke techniek is het mogelijk om meer verantwoordelijkheden direct bij uw medewerkers te leggen. De cloud based, online oplossingen van ADP voor personeels-, en salarisadministratie en HR-ondersteuning sluiten naadloos aan op alle gangbare kind- en roosterplansystemen zoals Pelosa (Planrad), Tecsoft (The Nanny), Navision (Kidsvision), Flexkids, Ayton (Aysist) en Kindplanner. Uw medewerkers hebben dus altijd en overal alle relevante informatie binnen handbereik. U voorkomt handmatige of dubbele invoer.

Met de geïntegreerde oplossingen van ADP splitst u uw gegevens eenvoudig in kosten per vestiging, groep of werknemer. Samen met de verlofsaldo’s en verzuimpercentages beschikt u direct over waardevolle KPI’s om uw organisatie op te sturen. Hiermee bespaart u veel tijd en kosten. Tegelijk kunt u uw organisatie als moderne werkgever profileren, nieuwe doelgroepen aanspreken en nieuwe samenwerkingsverbanden aangaan.

Voorkom onnodige kosten

Wetswijzigingen vereisen actie in uw administratie. Weet u precies wat er van u verwacht wordt in het kader van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ), de werkkostenregeling (WKR), de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) en nieuwe pensioenregelingen?

De expertise om aangepaste wetgeving door te voeren, is meestal niet bij organisaties aanwezig. Dit leidt tot vervelende situaties zoals naheffingen en boetes maar ook tot onbenutte subsidiemogelijkheden.

Wilt u nagaan of uw organisatie ten onrechte geld heeft laten liggen? Vraag dan de Payroll Scan aan voor uw salarisadministratie. Dat leverde collega-organisaties in de kinderopvang al veel geld op!

Geef uw kinderdagverblijf de toekomst!

Blijf de concurrentie in de kinderopvangbranche een stap voor!  Dat kan onder meer door uw organisatie aantrekkelijk te maken en te houden voor de beste pedagogisch medewerkers. Daarom is het nú tijd om uw organisatie efficiënter te organiseren en de ontwikkeling van uw medewerkers te ondersteunen met behulp van slimme, moderne en online oplossingen.

Benieuwd hoe ADP u kan helpen om beter te kunnen focussen op de kinderen, de dagelijkse gang van zaken, uw financiële resultaten en de toekomst? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen

 

* verplicht veld

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
U moet een geldig e-mailadres opgeven.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.

Opmerkingen