Veiligheidsregio Samenwerken en succesvol afstemmen

Samenwerken voor veiligheid

Bij de Veiligheidsregio draait het om samenwerken en succesvol afstemmen. Vanuit verschillende disciplines en uiteenlopende culturen wordt gewerkt aan de veiligheid van de burgers. Brandweer, GHOR en gemeentebesturen groeien naar en werken samen aan een gemeenschappelijke aanpak.

Toekomstgericht talentmanagement

De uitdaging voor HR bij de Veiligheidsregio is om de vereiste flexibiliteit en veelzijdigheid mogelijk te maken. Toekomstgericht talentmanagement en efficiënte HR-processen zijn daarvoor de juiste instrumenten.

ADP voor Veiligheidsregio’s in het kort

  • Ruime ervaring met shared service centers.
  • Medewerkers kunnen zelf hun beschikbaarheid, verlof en verzuim invoeren.
  • Direct inzicht in managementinformatie zoals (flexibele) urenregistratie, (loon)kosten per team, opleidingen en vaardigheden.
  • NEN 2082-gecertificeerd HR-dossier.

Zelfsturing

Decentrale overheidsorganisaties zoals de Veiligheidsregio’s moeten transformeren naar professionele serviceorganisaties die de burger centraal stellen. Samenwerken met andere partijen is dan een vast bestanddeel van het werk. Traditionele organisatievormen voldoen niet altijd meer. Daarom wordt bij veel organisaties ervaring opgedaan met zelfsturing. Hierbij ligt de verantwoordelijkheid bij de medewerkers en geeft de organisatie ondersteuning waar nodig.

Binnen zelfsturende teams verdwijnen de vaste taak- en functieomschrijvingen, waardoor ook de zo gewenste flexibiliteit en mobiliteit ontstaat. Medewerkers kunnen elkaars kwaliteiten meer benutten en er ontstaat meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

ADP Workforce, de geïntegreerde online HR-oplossing van ADP, zorgt voor de noodzakelijke ondersteuning van zelfsturende én zelfstandig werkende teams.

Focus op kwaliteit

ADP kent het snel veranderende maatschappelijke en politieke landschap. We verwerken die kennis zorgvuldig in onze digitale oplossingen. Organisaties kunnen daardoor snel en efficiënt reageren en acteren op alle veranderingen. Niet alleen op de huidige maar zeker ook op de toekomstige ontwikkelingen. Al heel wat Veiligheidsregio’s werken daarom met de geïntegreerde HR-oplossingen van ADP.

ADP Workforce HR-dossier NEN 2082-gecertificeerd

Het HR-dossier van ADP Workforce voldoet aan de hoogste veiligheidseisen voor digitaal dossierbeheer en beschikt over het NEN 2082-certificaat. Organisaties kunnen met ADP Workforce hun HR-dossiers geheel volgens de eisen van de Archiefwet beheren. Dat maakt een extra koppeling overbodig en kan veel kosten besparen.

Brandweer Hollands Midden

Brandweer Hollands Midden (BHM), een jonge fusieorganisatie waarin 25 brandweerkorpsen en de regionale brandweerorganisatie zijn samen gegaan, werkt vanaf 44 locaties vraaggestuurd en met een duidelijke focus op de primaire processen.

Contact opnemen

* verplicht veld

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
U moet een geldig e-mailadres opgeven.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.

Opmerkingen