BLOGS

Helping ignite the power of your people.

Prinsjesdag 2021

2/09/2021

Toch wel vreemd. Je kijkt met grote belangstelling uit naar een dag waarvan je eigenlijk al weet hoe die gaat verlopen. Velen van jullie denken dan natuurlijk aan een werkdag, maar kijken daar niet altijd hals reikend naar uit.

Hoe zit het met de koopkracht?

Maar nu gaat het over Prinsjesdag. We weten het allemaal. De Koning spreekt de leden van de Staten Generaal toe, verspreekt zich enkele keren, drinkt met de voorzitter van de commissie van in- en uitgeleide nog een glaasje jus d’orange en vertrekt weer naar huis. Voor de coronapandemie was er dan nog de gouden koets en een balkonscène. Maar dat is nu ook al niet meer zo.

Ook niet veel anders is dat de boodschap van het Kabinet al enkele dagen voor de derde dinsdag in september al dan niet bewust openbaar is gemaakt. Belangrijke vraag is altijd ‘gaan we er in koopkracht volgend jaar op vooruit of juist achteruit’? Is die vraag wel te beantwoorden? Wat is dan precies koopkracht? En welk gemiddeld gezin of leefsituatie in welke plaats wordt dan als voorbeeld genomen? Berekeningen of we er in salaris op voor- of achteruit gaan zijn nauwkeuriger te maken. Maar dan moeten wel alle ingrediënten, zoals pensioenpremies en –franchises, bekend zijn. Dus wat dit betreft nog even geduld.

Thuiswerkvergoeding

HR- en salarisprofessionals waren maar naar één ding nieuwsgierig. Hoe hoog wordt de gerichte vrijstelling voor de thuiswerkvergoeding? Dat er een gerichte vrijstelling zou komen, was al geen verrassing meer. Dat had de staatssecretaris in de zomer al aangekondigd. Je kon het tromgeroffel bijna horen om kwart over drie ’s middags toen de belastingplannen volledig openbaar werden.

En ook hier was het alsof je een pakje uitpakt waarvan je al weet wat er in zit. De vrijstelling wordt twee euro per thuiswerkdag. Het Kabinet heeft het NIBUD gevraagd berekeningen te maken en die kwamen, ondanks gestegen prijzen, op hetzelfde bedrag als in 2020. Werk je een deel van de dag thuis, dan mag de werkgever ook de twee euro belastingvrij vergoeden. Maar….. dan mag je die dag niet naar je vaste werkplek zijn gereisd. Een bezoekje aan een klant of relatie tijdens je thuiswerkdag mag wel. Maar ga je naar je vaste werkplek, dan mag de werkgever kiezen. Of de thuiswerkvergoeding of de vaste reiskostenvergoeding voor die dag. Dat wordt dus rekenen en keuzes maken. Woon je verder dan 5 kilometer van je werk vandaan, dan is het ‘lonend’ om nog even op kantoor wat op te halen of een kopie te maken. Elf keer negentien cent is al meer dan twee euro. Ook als je met de auto van de zaak naar je vaste werkplek reist, vervalt de thuiswerkvergoeding. Daar zie ik nog wel een controle-technisch probleempje.

Je ziet, we hebben er lang naar uit gekeken maar echt spannend lijkt de thuiswerkvergoeding niet te worden. Wel goed dat deze er uiteindelijk komt en geen vrije ruimte meer inneemt.

Maar niet getreurd, de premiedifferentiatie Aof, rubrieken arbeidsvoorwaardenbedrag in de loonaangifte en de codificatie van het begrip IKV zorgen dat er voor de HR- en salarisprofessionals genoeg te doen is en geen jaar hetzelfde is. Of je nu thuiswerkt of niet.