BLOGS

Helping ignite the power of your people.

Iemand oprecht aandacht geven is zo belangrijk

2/09/2021

Stichting Emma at Work ondersteunt jongeren en jong volwassenen met een fysieke beperking en helpt hen de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Een aantal grote organisaties heeft dit concept omarmd. Namens ADP begeleidden tien collega’s als mentor afgelopen half jaar een buddy. Ik was één van deze begeleiders en vertel jullie graag over mijn ervaringen.

Toekomststappen

“Vanaf maart begeleidde ik een jong volwassene die door een vermoeidheidssyndroom maar 24 uur per week kan werken en hierdoor moeite heeft om op de arbeidsmarkt een geschikte baan te vinden. Terwijl ze gewoon HBO-geschoold is en echt wat in haar mars heeft, ook grote dromen heeft. Maar ze vindt het lastig om tegen werkgevers te zeggen dat ze slechts een beperkt aantal uur kan werken. Daardoor komt ze bij allerlei baantjes terecht die onder haar niveau zijn en die ze liever niet wil. Door haar als mentor bij te staan en te kijken wat wél kan en hoe ze dat kan verwoorden in gesprekken, help ik haar verder. Ik heb haar hele grote stappen zien maken in dit half jaar.  

Ik was één van de tien ADP’ers die in de afgelopen periode als mentor optraden. Het is geen traject wat je er even bijdoet, je hebt ook buiten werktijd contact met elkaar. Tenminste, ik vind dat je die energie er wel in moet steken en er echt voor de volle 100% in moet stappen. We zijn bijvoorbeeld ook eens gaan wandelen in de Soester Duinen en appen elkaar regelmatig. Je krijgt als mentor ook begeleiding en coaching vanuit Emma at Work, dat vond ik ook erg waardevol. Welke afspraken maak je met elkaar, welke basisvoorwaarden creëer je samen? Ook maak je doelstellingen, zowel voor jezelf als mentor als voor degene die je ondersteunt. Mijn eigen doelstelling was dat ik het programma geslaagd vond, als mijn mentee een stap richting de toekomst had gezet. Ik wilde iemand helpen door mijn kennis, expertise en vertrouwen in te zetten.

Tegenpolen

Aan het begin van het traject kregen alle tien ADP’ers iemand toegewezen na een kennismakingsbijeenkomst. Daar krijg je tien vragen en op basis daarvan maken ze een inschatting wie bij je past, je hebt daar zelf geen invloed op en mag niet iemand uitkiezen. Het is wel erg leuk want ik kreeg mijn tegenpool! Dat is het mooie aan het concept, er wordt goed nagedacht over wie elkaar kunnen versterken. Mijn mentee is bijvoorbeeld erg bezig met yoga en mindfulness, is heel erg van de rust. Iets wat ik helemaal niet heb. Waar zij heel erg last minute reageert op een deadline, ben ik enorm van structuur en weet ik dat ik dit, dit en dit nodig heb om daar te komen. Het was voor mij wel eens goed om zo met een ander bezig te zijn en te ervaren dat je met een beetje rust ook wel verder komt.

Het was dan ook iets anders dan de commerciële wereld waarin ik me normaal voor ADP begeef. In mijn managementrol coach ik mensen, maar op deze manier iemand coachen was ook voor mij een eyeopener. Het gaat dan niet om salestargets, maar hoe iemand een gesprek kan voeren, op zoek gaan naar wat/wel niet binnen mogelijkheden past, dat soort zaken. De belangrijkste les die ik uit het hele traject haalde, was die van aandacht. Een beetje aandacht geven, in welke vorm dan ook, kan iemands dag maken of breken. Dat is zo belangrijk! En degenen die wij begeleiden, verdienen dat ook zo. Als iedereen zo met ook maar één persoon bezig zou zijn, dan zou dat voor heel veel mensen zoveel fijner zijn.

Dankbaar en trots

Wat leverde het traject uiteindelijk op voor mijn mentee? Ik ben trots op haar progressie! Ze heeft echt grote stappen gezet en geeft nu workshops op een basisschool voor kinderen met een beperking. Ondanks dat ze geen PABO heeft gevolgd, heeft ze met haar creativiteit en intelligentie het voor elkaar gekregen om hier aan de slag te kunnen. Super mooi dat dat is gelukt!

Ik sluit niet uit om in de toekomst opnieuw iemand als mentor te begeleiden. Het eerstkomende half jaar zeker niet, ik wil eerst even een stukje afstand nemen voordat ik een nieuw iemand ga begeleiden. Ik blijf haar levensweg natuurlijk ook volgen en laat haar niet los. Want dit is nog maar het begin, ze kan nog veel meer bereiken. Ik ben zelf erg blij dat ik de kans en ruimte kreeg van ADP om dit traject te begeleiden. Voor commerciële mensen zoals ik was het een hele goede spiegel. Tegen andere collega’s zou ik dan ook willen zeggen: ga het vooral doen, beleef het, dit is echt een toffe ervaring!”