BLOGS

Helping ignite the power of your people.

ADP

BTL: Met ADP klaar voor de toekomst

25/05/2020

Inleiding

BTL is een gevestigde naam in de groensector. Dagelijks zetten de specialisten van BTL zich in voor de meest uiteenlopende groenprojecten vanuit een twintigtal locaties door het land. BTL realiseert de meest uiteenlopende projecten, zoals natuurlijke speelplekken bij scholen en kinderdagverblijven en  zorg- en beweeg-  en daktuinen in opdracht van gemeenten en het bedrijfsleven. Hiervoor zijn drie werkmaatschappijen actief: BTL Bomendienst (advies, verzorging en ziektebeheersing van bomen), BTL Advies (architecten- en ingenieursbureau voor groene experts) en BTL Realisatie (de uitvoeringstak van BTL, die de projecten realiseert). Het bedrijf bestaat al sinds 1962 en groeide afgelopen periode ontzettend hard, recent nog met de overname van het Haagse aannemersbedrijf Verboon. BTL is onderdeel van de internationale idverde groep met vestigingen in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Denemarken.

De uitdaging

BTL heeft altijd de salarisverwerking in eigen beheer gedaan. Dat was zo gegroeid en leek de beste oplossing voor de behoorlijk complexe projectorganisatie.

De twee salarisadministrateurs hadden hun handen vol om alle mutaties te verwerken, de salarissen te controleren en op tijd uit te betalen. Interim salarisadministrateur William Bekkers: “Op 1 januari 2018 ging BTL over naar nieuwe software. Het werd een zwaar jaar. Het nieuwe pakket bleek lastig en bleek niet aan al onze wensen te voldoen. Ik stopte bij BTL en toen begin 2019 ook de andere salarisadministrateur aangaf te stoppen bij BTL, moest de directie een afweging maken of de salarisadministratie in huis blijven doen nog wel zo’n goed idee was. Het werven van twee nieuwe salarisadministrateurs bleek in de huidige markt een onmogelijke opgave. Daarom werden er twee externe partijen uitgenodigd die de salarisadministratie van BTL over zouden kunnen nemen en er in ieder geval voor konden zorgen dat de salarissen nog dat jaar correct en op tijd verzorgd konden worden. Wel zo fijn!”

De oplossing

BTL koos na enkele gesprekken voor ADP, een grote (inter)nationale speler die continuïteit kon garanderen. Ook de verbeterde dienstverlening aan de medewerker – digitale loonstrook, digitaal verlofaanvragen via je telefoon – speelde natuurlijk een rol in de keuze.  Inmiddels werkt BTL met ADP iHCM2, de nieuwste HCM-oplossing van ADP.

Dat ging niet helemaal vanzelf.  William Bekkers:  Gezien de complexiteit van onze organisatie neemt zo’n implementatieproces altijd meer tijd in beslag dan je denkt. Maar we zagen al snel dat iHCM veel beter aansluit bij wat we bij BTL willen en nodig hebben. iHCM2 is echt gericht op salarisverwerking en het automatiseren en stroomlijnen van HR-processen.

Deze oplossing geeft ons veel meer mogelijkheden om te kunnen groeien. Door uitbesteden mijden we risico’s en winnen we aan continuïteit. Wij zijn ervan overtuigd dat we de medewerkers met de overstap naar ADP nog beter van dienst kunnen zijn en dat we ook met de salarissen weer klaar zijn voor de toekomst!”

 

Tags:ADPHuman Capital Managementhcm