BLOGS

Helping ignite the power of your people.

Leren en ontwikkeling

Blaffende honden, geen probleem! 3 tips voor het omgaan met thuiswerkers

Door ADP

21/04/2020

Managers van medewerkers die vanuit huis werken, tijdelijk of vast, kunnen hun voordeel doen met deze best practices.

Om vele redenen werken steeds meer medewerkers op afstand. Het aansturen van deze medewerkers vereist een andere aanpak, vooral als de medewerker op afstand te maken krijgt met een plotselinge verandering door een onverwachte gebeurtenis. Hoe kunnen bedrijven hun productiviteit en betrokkenheid op peil houden met personeel dat op afstand werkt?

Neem het voortouw

Stel duidelijke doelen en verwachtingen die de productiviteit van medewerkers op peil houden. Ook al zijn ze thuis, de verantwoordelijkheden zijn hetzelfde als wanneer ze in een traditioneel kantoor zouden werken - behalve misschien de dresscode.

Wees creatief in uw aanpak om medewerkers betrokken te houden en deel uit te laten maken van het team. Zoek andere benaderingen om zonder de spreekwoordelijke waterkoeler toch de kameraadschap en het contact onder de teamleden te onderhouden.

Focus op uw mensen. Iedereen zal het werken vanuit huis anders opvatten en een andere aanpak van zijn of haar manager nodig hebben. Niet iedereen zal blij zijn met de verandering.

Zorg voor en communiceer over online leermogelijkheden voor medewerkers om door te groeien en zich te ontwikkelen.

Bereid u voor op de uitdagingen

Er is sprake van een leercurve voor zowel de virtuele werknemer als de manager die een virtueel team leidt. Het zal niet altijd soepel verlopen, zeker niet in het begin - en dat is prima. Erken de uitdaging, vraag naar manieren om beter leiding te geven, te leren en te verbeteren.

Zaken die op kantoor eenvoudig waren, kunnen obstakels vormen met een verspreid personeelsbestand. Beschikt iedereen thuis over de juiste technologie? Voor virtuele vergaderingen kan het nodig zijn om vooraf te plannen, om er zeker van te zijn dat alles werkt voor de geplande oproep.

Voor het leiden van virtuele teams is begrip nodig. U moet accepteren dat er aan de deur gebeld kan worden, dat er een hond blaft of dat er kinderen op de achtergrond lawaai maken. Dit betekent niet dat u deze zaken niet kunt noemen, aangezien uw teamlid zich misschien niet eens bewust is van deze afleidingen.

Wees flexibel en wees betrokken bij uw talenten

  • Stimuleer het geven van feedback
  • Maak gebruik van directe communicatie
  • Zorg voor dagelijkse virtuele kantooruren voor iedereen die problemen heeft met het werken op afstand

Biedt presentatie- en spreekvaardigheidstrainingen aan die specifiek zijn voor telecommunicatiemiddelen. Werken met een webcam en microfoon kan heel anders zijn dan een PowerPoint-presentatie rondom een tafel.

Blijf sociaal

Het is belangrijk dat medewerkers op persoonlijk vlak met elkaar in contact blijven. Dit is een goed moment om gebruik te maken van uw personeelsgroepen om netwerken en samenwerking te stimuleren. Stimuleer wat het beste werkt in uw cultuur, bijvoorbeeld een 'koffiepraatje' per video of een virtueel 'happy hour'.

Door deze drie richtlijnen te volgen kunnen u en uw teamleden op afstand zich aanpassen aan een nieuwe werkomgeving met behoud van productiviteit en betrokkenheid. Samen kunt u zorgen voor een positieve ervaring met werken op afstand voor iedereen, of het nu gaat om een tijdelijke of een langdurige regeling.

Tags:Leren en ontwikkelingFlexibele werkregelingenTalentmanagementKleinbedrijfHRMultinationale artikelenPeople ManagementGroeiMiddelgroot bedrijfWerknemersbetrokkenheidProductiviteit.