adp

ADP en VOKK samen de berg op

 

Samen voor beter

Sinds 25 januari jl. zijn ADP en de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) officieel partners. Algemeen directeur Martijn Brand ondertekende de overeenkomst waarin de samenwerking voor 3 jaar wordt vastgelegd. Medewerkers van ADP kozen in 2016 in het kader van MVO specifiek voor VOKK als goed doel . Samen willen we met activiteiten zoveel mogelijk geld bijeen brengen.

 

Waar gaat het ook al weer om…

Jaarlijks wordt in Nederland bij ongeveer 550 kinderen tot achttien jaar kanker vastgesteld. Kanker brengt angst en onzekerheid met zich mee, voor kind en gezin. Niet alleen tijdens de behandeling, maar ook daarna. En als een kind overlijdt, grijpt dat diep in op het leven van zijn ouders en broers en zussen. Dan is het fijn om steun en informatie te krijgen en ervaringen met anderen te delen.

Daarvoor is de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker (VOKK) opgericht. De vereniging werkt sinds 1987 aan de beste zorg, nazorg en begeleiding voor kinderen met kanker en hun gezin in alle fasen. Door het delen van ervaringen maar ook door het ontwikkelen van initiatieven en activiteiten om kinderen en gezinnen te steunen, zoals de KanjerKetting en de vijfjaarlijkse Ketting van Ballonnen.

 

Samen de berg op

Op 31 augustus en 1 september 2017 gaat een team van ADP medewerkers voor VOKK de Mont Ventoux beklimmen. Wandelend, hardlopend of op de fiets. Deze sportieve uitdaging wordt georganiseerd door www.grootverzettegenkanker.nl.

De beklimming van de Mont Ventoux wordt gezien als een sportieve strijd die symbolisch de strijd tegen kanker weergeeft. Dit schept een band tussen de medewerkers die meedoen, het geeft een gezamenlijk doel om je voor in te zetten én het motiveert de medewerkers die meedoen om te gaan trainen om de top te bereiken.

 

Het goede doel steunen is gezond

Die stimulans tot bewegen is natuurlijk mooi meegenomen, want bijna tweederde van de werknemers – waaronder de ADP-deelnemers - doet zes uur per dag of langer zittend werk. 'Zittend werk is een arbeidsrisico', zegt een deskundige bij TNO onomwonden. Veel stilzitten is nog slechter dan roken, bleek afgelopen jaren uit onderzoek. Naast het verbeteren van je eigen conditie is het ook waardevol om te beseffen dat je door jouw sportieve inzet bijdraagt aan het goede doel. Het komt niet alleen de fysieke conditie van je hart ten goede, maar ook de emotionele kwaliteit van je hart.

 

Samen voor beter

Dat is het motto van de VOKK. Dit geldt niet alleen voor de kinderen en hun families die geraakt worden door kanker. Het geldt voor ons allemaal. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Doe je het samen, dan kom je verder.