Vijf jaar ADP Payroll Academy

Door Nel van Holst - 25 februari 2016

 

In 2016 bestaat ons programma voor Continue Professionele Educatie (CPE voor salarisprofessionals) - de ADP Payroll Academy - vijf jaar. Er zijn op dit moment 45 enthousiaste deelnemers. Zij blijven via onder meer regelmatige studiebijeenkomsten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de salarisadministratie. De deelnemers behalen zo ook het verplichte aantal PE-punten voor hun NIRPA-registratie.

 

In het salarisvak zijn er elk jaar wel wijzigingen in tarieven en wetgeving. Wie niet voldoende op de hoogte is, krijgt al snel een naheffing of loopt juist loonkostensubsidies mis. Deelnemen aan de Payroll Academy blijkt een beproefd recept om bij te blijven én je werk beter te kunnen doen. Leuke bijkomstigheid van deelname aan de ADP Academy is het onderlinge contact en de kennisuitwisseling met vakgenoten.

"Misschien dat we ook daarom nogal wat ‘vaste klanten' hebben die al jaren meedoen," vertelt Mirjam Hoekstra van het ADP Opleidingscentrum, de initiatiefnemer van de Payroll Academy. "Maar de belangrijkste motivatie is natuurlijk om de salariskennis altijd up-to-date te houden." 

 

Kritische vragen

Dik van Leeuwerden, expert wet- en regelgeving van ADP, is de vaste docent van de Academy. Hij doet het graag: "Je werkt altijd in een prettige sfeer maar met kritische vragen. Voor mij zijn de bijeenkomsten van de Academy dé gelegenheid om een onderwerp eens helemaal uit te diepen. Natuurlijk is het ook goed om te horen welke vragen er leven bij onze klanten."

Bij iedere studiebijeenkomst worden in circa een half uur de laatste actualiteiten behandeld. Dik van Leeuwerden: "Daarnaast zijn er altijd een of twee hoofdonderwerpen die uitgebreid besproken worden. De deelnemers geven suggesties die we meestal wel kunnen volgen. Deelnemers gaan ook aan de slag met casusposities en leren zo ook van elkaar. Natuurlijk wordt het geen examen. Een goede sfeer vinden we ook altijd belangrijk. Daarom kiezen we ook voor een locatie waar lunch en overige faciliteiten goed geregeld zijn."

 

Doorgroeien

De Academy werkt met kleine groepen waardoor persoonlijke aandacht en interactie mogelijk is. "Maar we kunnen nog doorgroeien in aantal deelnemers", vertelt Mirjam. "Die kunnen dan deelnemen aan vier studiebijeenkomsten, een vakopleiding en het seminar Check-Up voor de Salarisadministratie. "

Onderdeel Inhoud PE-punten
CPE
Studiebijeenkomsten
Deze sessies zijn praktijkmiddagen van 4 uur met maximaal 25 deelnemers waarin een aantal actuele onderwerpen uit- en toegelicht zullen worden aan de hand van praktijksituaties 40
per stuk
Check-Up seminar Tijdens dit seminar gaan we uitgebreid in op de komende veranderingen op uw vakgebied. U krijgt persoonlijke aandacht door de beperkte groepsgrootte! Duur 1 dag. 45
ADP vakkennis Door de ADP Vakwijzer blijft u op de hoogte van al het nieuws op het gebied van salarisadministratie. Daarnaast ontvangt u gratis een abonnement op onze kennisuitgave Kerngegevens voor de salarisadministratie t.w.v. € 6,99 20
Handboek Loonheffingen Als deelnemer van de Payroll Academy ontvangt u een exemplaar van het Handboek Loonheffingen van de Belastingdienst t.w.v. € 27,50.  
 
  • De Payroll Academy bestaat uit vier studiebijeenkomsten én aan het eind van het jaar deelname aan het seminar Check-Up voor de salarisadministratie. U betaalt dan slechts € 1.225,00*. Dit betekent dus een korting van maar liefst € 239,00 op de reguliere prijs van een Check-Up seminar.
    • U kunt ook kiezen voor drie studiebijeenkomsten en een seminar Check-Up voor de salarisadministratie aan het eind van het jaar of voor alleen de vier studiebijeenkomsten voor € 1.015,00.
    • Wilt u de studiebijeenkomsten los afnemen, dan kosten deze € 395,00 per bijeenkomst.

*Al onze prijzen zijn exclusief BTW.

 

In 2016 zullen de volgende onderwerpen worden behandeld:
We beginnen de studiebijeenkomsten altijd met de actualiteiten en vragen van de deelnemers.

  • Wetsvoorstel uitwerking autobrief 2
  • Participatiewet en daarmee samenhangende subsidies
  • WGA, wel of geen eigen risicodragerschap
  • WWZ en disfunctionerende werknemers
  • VCR methodiek.

NB: Mocht de actualiteit hiertoe aanleiding geven, dan wordt het programma aangepast.

Heeft u interesse in de Payroll Academy, neem dan contact op met het ADP Opleidingscentrum, 010 - 459 8605.