Contact

Contact

hr_services

Contact

Ik wil contact met een ADP expert

pensioen

Pensioeninformatie voor professionals

 

Nieuwe wetgeving, discussie over pensioenregelingen, andere spelers op de pensioenmarkt, uitdagende economische omstandigheden… de pensioensector is volop in beweging. Waar de communicatie met de deelnemers terecht de nodige aandacht krijgt, bestaat zeker ook bij HR-professionals en werkgevers veel behoefte aan informatie en verdieping over dit onderwerp.

 

Informatie over pensioensector voor HR en werkgevers

Met informatieve artikelen en prikkelende blogs geven deskundigen uit de diverse disciplines in de pensioensector hieraan invulling op het blog van ADP.

Vaste leden ADP pensioenredactie

ADP is trots op de vaste medewerking van: 

Pieter Kiveron
Ervaren consultant en partner bij Focus Orange. Adviseert organisaties bij strategische beslissingen, het ontwerpen van pensioenregelingen en business process outsourcing. 

Ronald Doornbos
Ervaren consultant op het gebied van complexe pensioenzaken en partner bij Focus Orange. Actuaris en lid van het Actuarieel Genootschap, gewaardeerd publicist in diverse vakmedia.

Robert Timmer
Robert Timmer is een ervaren adviseur in de wereld van pensioenen, verzekeren en salarisverwerking. Hij is ondermeer initiatiefnemer van zowerktpensioen.nl, oprichter van BluePrint Pension Services en COO van People’s Pension Holding. Robert is vooral op strategisch niveau en nauw betrokken bij productvernieuwing en innovatie voor de pensioensector, niet alleen in Nederland maar ook in Afrika, Azie en de Pacific. Zijn persoonlijke doel is om de pensioensector te innoveren en te optimaliseren voor alle betrokkenen. Voorheen was Robert Principal Consultant bij Mastermind Consulting.

Eric Bergamin
In zijn praktijk houdt Eric Bergamin (Bergamin Pensioenrechtadvies) zich bezig met pensioengerelateerde zaken bij nationale en internationale fusies en overnames. Hij adviseert ondernemingen en pensioenuitvoerders (zowel bedrijfstak- als ondernemingspensioenfondsen) op de meest uiteenlopende terreinen - van Pensioen in Europa tot de organisatiestructuur van pensioenfondsen - mits er een directe link met het pensioenrecht is. Eric twittert geregeld over zijn vak en vindt uitleg in eenvoud belangrijk.

Rob Landkroon
Sales Consultant Uitkeringen en Pensioenen bij ADP Nederland en deskundig op het gebied van automatiseringsoplossingen voor de excasso van uitkeringen. Rob begeleidde complexe implementatietrajecten bij onder meer Delta Lloyd, Zwitserleven en SNS Reaal.

Gastauteurs

KAS BANK N.V. is de Europese specialist voor de bewaarneming en administratie van effecten en hoogwaardige risico- en rapportagediensten. KAS BANK richt zich volledig op zakelijke effectendienstverlening aan professionele partijen in de pensioen- en effectenwereld en is marktleider in verschillende marktsegmenten.

Pondres, dienstverlener in datagedreven marketing, heeft veel ervaring met de logistieke en fysieke beveiliging van privacygevoelige informatie en combineert deze met de moderne mogelijkheden van omnichannel communicatie. Voor pensioenuitvoerders richt het bedrijf zich in toenemende mate op (meer) dynamische, online communicatie.

Caroline Dautzenberg
Van oorsprong informatiekundige en bedrijfskundige. Vanaf 2005 werkzaam in de pensioenwereld. Eerst als leidinggevende van een afdeling bestuursadviseurs van een uitvoeringsorganisatie. Vanaf 2013 werkzaam voor Generali en momenteel verantwoordelijk voor de hele keten pensioen waaronder o.a. productontwikkeling, marketing en verkoop en administratie.

Hans van Meerten
Prof. Dr. H. van Meerten is bijzonder hoogleraar internationaal pensioenrecht aan de Universiteit van Utrecht. Sinds 2011 is hij advocaat in de pensioengroep van Clifford Chance. Hij adviseert over diverse internationale pensioenrechtvraagstukken.

Dave van Voorst
Dave is als business manager werkzaam binnen Mastermind Consulting en heeft zich de laatste jaren binnen de pensioenmarkt  gespecialiseerd op het gebied van wetgeving, digitalisering en vooral transitie, fusie en liquidatietrajecten van pensioenfondsen. Dave adviseert hierbij fondsbestuurders en ondersteunt uitvoerders bij de realisatie van grootschalige ex- en implementatietrajecten.

Hester Assink
Hester Assink is een zeer ervaren HR & Salarisconsultant. Zij is werkzaam als vestigingsmanager Enschede bij HR & Payroll Group BV. Eerder dit jaar deed ze met veel enthousiasme mee aan de finale van de HR Challenge, de online kennisquiz van ADP. Hester kan bedrijven zowel adviseren op het gebied van wet- en regelgeving van de salarisadministratie  als voor het effectief gebruik van salaris- en HR-systemen. Ze deelt haar kennis graag, bijvoorbeeld met een blog! 

Verwacht op dit blog in de toekomst nog bijdragen van andere gastauteurs.

Voormalig redactieleden

Corine Hoekstra
Pensioenadvocaat bij Veugelers Advocatuur. In haar dagelijkse praktijk adviseert zij (multi)nationale klanten en pensioenuitvoerders. Dit combineert zij met de procespraktijk. Daarnaast is Corine docent ‘Pensioenwet- en regelgeving' bij SPO, lid van de Vereniging voor Pensioenrecht en heeft zij diverse artikelen gepubliceerd in vakmedia. Voorheen was zij pensioenjurist bij Bergamin Pensioenrechtadvies BV. en in die functie ook lid van de ADP pensioenredactie.

Marin van Esterik
Marin van Esterik is sinds mei 2016 werkzaam als Sr. Beleidsmedewerker / Pensioenjurist bij pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder MN. Daarvoor was hij als pensioenjurist verbonden aan Bergamin pensioenrechtadvies. In deze functie was Marin lid van de ADP pensioenredactie. Marin studeerde Privaatrecht en Verzekeringsrecht en begon zijn carrière in 1998 bij een uitvoeringsorganisatie van een bedrijfstakpensioenfonds, gevolgd door verschillende commerciële en inhoudelijke functies. Hij volgde o.a. de Leergang Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit, behaalde WFT-diploma’s en was lid van (Europese) ondernemingsraden.